Χριστόφιας: Απλώς απαράδεκτος

«Θα οδηγήσουμε τον τόπο σε βάραθρο αν δικάζονται πολιτικοί και πολιτικές». Η απαράδεκτη με όποιο τρόπο κι αν τη προσεγγίσει κανείς δήλωση του τέως Πρόεδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια έγινε στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που παρέθεσε ο τέως πρόεδρος μετά από επανειλημμένη άρνησή του να καταθέσει ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής.

Για ακόμη μια φορά ο κ. Χριστόφιας απέδειξε πως κανένας θεσμός, κανένας δικαστής και κανένας νομικός δεν μπορεί να τον αναγκάσει να κάνει αυτό που οφείλει να κάνει ένας οποιοσδήποτε κάτοικος μιας χώρας, αλλά πολύ περισσότερο ένας άνθρωπος που την κυβέρνησε έχοντας επιλεγεί από τον λαό της: να συμμορφωθεί με κανόνες! Για μια ακόμη φορά ο κ. Χριστόφιας δηλώνει υπεράνω θεσμών και νομικών υποδείξεων, μετά το πόρισμα Πολυβίου για το Μαρί, δηλώνοντας ότι όχι μόνο ότι δεν τους δέχεται αλλά και ότι διαταράσσεται η ηρεμία ενός κράτους όταν οι πολιτικοί οφείλουν να δώσουν απαντήσεις και εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης!

Κύριε Χριστόφια, πότε θα ξυπνήσετε, επιτέλους, για να δείτε πως αυτή η χώρα αιμορραγεί και για αυτό ΦΤΑΙΤΕ και εσείς και οι πολιτικές σας σε μεγάλο βαθμό; Πού βρίσκετε το θράσος μετά από όλα αυτά που συνέβησαν στη χώρα μας να τολμάτε να μιλάτε ή να υπονοείτε οτιδήποτε για πολιτική ασυλία; Ποιος παράφρων νους μπορεί να θεωρήσει ιερό και αδίκαστο το έργο αυτών που απέτυχαν στην ηγεσία ενός κράτους οδηγώντας τους άλλοτε με την άγνοια και άλλοτε με την εγκληματική αδιαφορία σε καταστροφή; Και πώς τολμάτε να χλευάζετε με τη συμπεριφορά σας για ακόμη μια φορά τη χώρα σας, τη δικαιοσύνη αλλά και τον κάθε πολίτη που σήμερα μάχεται για να επιβιώσει πληρώνοντας δικές σας αμαρτίες, αρνούμενος να συμμετέχετε στο έργο μιας ερευνητικής επιτροπής;

Η Κύπρος βιώνει μαζί με τη χειρότερη οικονομική κρίση και τη χειρότερη κρίση αξιών που είδε ποτέ. Προσπαθούμε όλοι, απλοί πολίτες και επιχειρήσεις να μαζεύουμε καθημερινά ό,τι κουράγιο μας έχει απομείνει για να συνεχίζουμε. Βιώνουμε ο κάθε ένας προσωπικά τις δικές του δυσκολίες και υπομένουμε. Άλλοι έχασαν καταθέσεις, άλλοι έχασαν εισοδήματα, άλλοι έχασαν τη δουλειά τους και την αξιοπρέπεια που δίνει μια δίκαιη εργασία. Αλλά προσπαθούμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Και ναι, προσβλέπουμε σε κάτι καλύτερο. Προσβλέπουμε όμως και σε απαντήσεις, σε τιμωρία, σε μια κάθαρση του συστήματος. Εσείς, όμως, προσβλέπετε μονάχα στη διατήρηση του εγωισμού σας. Και εξακολουθείτε να παραμένετε όσο απαράδεκτος όσο ήσασταν επί της εξουσίας σας. Είναι τόσο θλιβερό ένας τέως πρόεδρος της δημοκρατίας να αποδεικνύεται τόσο μικρός. Πραγματικά. Ντροπή σας! Και ντροπή σε όλους αυτούς που συνεχίζουν να στέκονται ακόμα παρά το πλευρό σας. Σήμερα κατεβήκατε ακόμα ένα σκαλοπάτι στην εκτίμησή μας. Σε αυτό το βάθρο στέκεστε πλέον!
 

Δειτε Επισης

Η τεχνολογία στην υπηρεσία των αδειοδοτήσεων
Διαφημιζόμενος Vs. Agency! Ε ΟΧΙ… ο πελάτης δεν έχει πάντα δίκιο!
Η αυξανόμενη σημασία των κριτηρίων ESG και οι οίκοι αξιολόγησης
Επανεξετάζοντας την Black Friday: 5 λόγοι γιατί οι μικρές τοπικές επιχειρήσεις δεν πρέπει να παρασυρθούν
Μελέτη PwC: Σημαντικά ευρήματα για την εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών
Αναβαθμισμένο αίσθημα ασφάλειας σε ένα «έξυπνο» σπίτι
«Ναι» στην αντιπαροχή διαμερισμάτων
Οι καθυστερήσεις ταλαιπωρούν τον τομέα των ακινήτων
Η χρήση της τεχνολογίας στον τομέα των ξενοδοχείων για καλύτερη κερδοφορία
Οι νέες προκλήσεις στα προϊόντα καπνού