Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Σταθεροποίηση στην Ελλάδα βλέπει ο Άσμουσεν

Στην απόφαση του Eurogroup του περασμένου Νοεμβρίου ότι σε περίπτωση που θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα θα εξετασθούν μέτρα περαιτέρω μείωσης χρέους, παρέπεμψε το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Γεργκ Άσμουσεν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο δηλώσεων αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Επεσήμανε, εξάλλου, ότι οι όποιες συζητήσεις δεν θα ξεκινήσουν πριν την ερχόμενη άνοιξη του 2014, όταν θα βγουν τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία για το 2013.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Άσμουσεν εξήρε τις προσπάθειες και τις θυσίες της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού. Ο κ. Άσμουσεν είπε ότι υπάρχουν ήδη αποτελέσματα που δείχνουν ότι υπάρχει σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, ενώ και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι πλέον ανακεφαλαιοποιημένο.

Έκανε λόγο για επώδυνη προσπάθεια και εξέφρασε το σεβασμό του στις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Είπε, επίσης, ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν και έδωσε έμφαση στην προσπάθεια καταπολέμησης της ανεργίας, ειδικά των νέων, που, όπως είπε, είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και της επίτευξης αναπτυξιακών ρυθμών ανάπτυξης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Βερολίνου, όπου εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι οι Κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα εξετάσουν εκ νέου την κατάσταση του προγράμματος αρωγής της Ελλάδας στα μέσα του επόμενου χρόνου.

"Έχουμε φτάσει στη μέση του τρέχοντος προγράμματος. Είναι Αύγουστος του 2013, σίγουρα θα πρέπει να δούμε στα μέσα του 2014 πού βρισκόμαστε, ποιες είναι οι συνθήκες και αν το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί", δήλωσε ο Μάρτιν Κοτχάους. Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε χθες για πρώτη φορά ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί άλλο ένα πρόγραμμα αρωγής. Ο Κοτχάους απέρριψε εκτιμήσεις ότι τα σχόλια του Σόιμπλε αντιπροσωπεύουν μια αλλαγή στη θέση της κυβέρνησης.

Δειτε Επισης

«Ρίχνει» τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων η επενδυτική βαθμίδα
Έδωσε στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα και ο Fitch
Στρατηγική συνεργασία της Eurobank με τη βρετανική Plum Fintech Limited
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Σε πλήρη εξέλιξη επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ
Ε.Ε.: Ενέκρινε το αναθεωρημένο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Ελλάδας
Κατατέθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2024 στη Βουλή των Ελλήνων-Ανάπτυξη 2,3% για το 2023
Μεγάλη επένδυση 3,1 δισ. δολ σε Lng carrier από την Capital Product Partners του εφοπλιστή Β.Μαρινάκη
Ελλάδα: Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο μικροσκόπιο του υπουργείου Ανάπτυξης
Ελλάδα: Στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο
Ελλάδα: Θετικές οι προοπτικές για τις εγχώριες τράπεζες