Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Εξηγήσεις Aristo για κατεδάφιση κτιρίου

Απάντηση από το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου για ανάλυση σε βάθος του προβλήματος που έχει προκύψει με την κατεδάφιση της πρώην οικίας της οικογένειας του Δημάρχου Ιάκωβου Ιακωβίδη, ζητά ο πρόεδρος του συγκροτήματος εταιρειών της Aristo Developers Θεόδωρος Αριστοδήμου.

Σε ανοικτή επιστολή προς το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, αναφέρει ότι η εταιρεία Aristo Ktimatiki Ltd. αγόρασε από τον Ανδρέα Ιακωβίδη, γνωστό δικηγόρο και για χρόνια πρέσβη της Κύπρου στην Αμερική, στις 17 Οκτωβρίου 2012 το πιο πάνω ακίνητο στην τιμή του 1.000.000 (ενός εκατομμυρίου ευρώ) και πως η μεταβίβαση έγινε στις 25 Ιανουαρίου 2013.

Το κτίριο, αναφέρει, όταν αγοράστηκε ήταν καμένο και ετοιμόρροπο, προσθέτοντας ότι η εταιρεία του είχε εξετάσει από την Πολεοδομία και είχε και την προσωπική διαβεβαίωση του κ. Α. Ιακωβίδη ότι το κτίριο δεν ήταν διατηρητέο, και ότι όπως ήταν, αποτελούσε πρόβλημα και έπρεπε να κατεδαφιστεί.

Η εταιρεία υπέβαλε αίτηση στις 29 Απριλίου 2013 στο Δήμο Πάφου για κατεδάφιση του κτιρίου και μέχρι σήμερα δεν έλαβε καμία απάντηση, ενώ κατά διαστήματα δεχόταν τηλεφωνήματα και παράπονα για το ότι το κτίριο χρησιμοποιείτο ανεξέλεγκτα από διάφορα άτομα και νεαρούς για διάφορους σκοπούς καθώς και παράπονα και από το Υγειονομικό Τμήμα Καθαρισμού του Δήμου, γράφει στην επιστολή του ο κ. Αριστοδήμου.

Για μας, συνεχίζει, δεν υπήρχε άλλη διέξοδος από την κατεδάφιση του. Καλεί παράλληλα το Δήμαρχο να εξηγήσει γιατί τόσα χρόνια  το κτίριο δεν κηρύχτηκε διατηρητέο.

Διαβεβαίωσε πως εάν η εταιρεία αγόραζε το κτίριο ως διατηρητέο, τότε θα έκανε το παν για να το αναδείξει.

Ο κ. Αριστοδήμου διερωτήθηκε αν υπάρχει κάποιος επιχειρηματίας, αρχιτέκτονας ή Δημοτικός Σύμβουλος που θα προχωρούσε στην αγορά του κτιρίου, πληρώνοντας 1.000.000 ευρώ και γνωρίζοντας ότι θα αντιμετώπιζε εκ των υστέρων τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει η εταιρεία του.

Ανεξάρτητα από τη διαφορά και διαφωνία του στο θέμα αυτό, καταλήγει στην επιστολή του, εκτιμά και σέβεται την προσφορά του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και εξέφρασε τη λύπη του για την εν προκείμενη αντιπαράθεση.
- See more at: http://www.cna.org.cy/webnews.asp?a=54cf3acd1f064afbb5f4bf2d2fb83dac#sthash.O6P1IIna.dpuf

Δειτε Επισης

Ask Wire's BRIX: Μάθε τις επιδόσεις των άλλων developers και κέρδισέ τους στα σημεία
Η λήξη του μειωμένου ΦΠΑ 5% για την πρώτη κατοικία εκτόξευσε τις πολεοδομικές αιτήσεις
Ask Wire: Πωλήσεις κατοικιών €119 εκατ. και γης €46 εκατ. στη Λευκωσία
Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για αστικό αναδασμό-Δημιουργείται γη έτοιμη για ανάπτυξη
RIA COURT 67: Στα σκαριά το νέο έργο του ομίλου Πανίκκος Λειβαδιώτης
Δέκα κατοικίες στη Λευκωσία στους πλειστηριασμούς Δεκεμβρίου
Built to Rent: Concept που μπορεί να αποτελέσει και για την Κύπρο εργαλείο προσέλκυσης επενδύσεων
Κ. Κωνσταντή: Το στεγαστικό δεν λύνεται εν μία νυκτί-Σωστά τα μέτρα, θα κριθούν στην πράξη
Νέο Κυπριακό Μουσείο: Δείτε πώς προχωρούν οι κατασκευαστικές εργασίες (pics)
Προνομιακά εμπορικά κτήρια στην Αραδίππου με προοπτικές απόδοσης πέραν του 7%