Η Κύπρος έχει τον δικό της ψηφιακό τουριστικό χάρτη

Ξεκινώντας την 2α Αυγούστου η Κύπρος έχει στην διάθεση της τον δικό της ψηφιακό τουριστικό χάρτη. Η συγκεκριμένη εφαρμογή επιτρέπει  στους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί Κύπρο αλλά και στους Kύπριους, να έχουν άμεση πρόσβαση και πληροφόρηση  για όλα τα πολιτιστικά, ιστορικά και θρησκευτικά εκθέματα, καθώς και διάφορες περιοχές γενικού τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως παραλίες και γραφικά χωριά.

Το προτεινόμενο σύστημα αποτελεί ένα πρωτοποριακό προϊόν για τα δεδομένα της Κύπρου, και είναι διαθέσιμο για να αξιοποιηθεί τόσο μέσω πλοηγών GPS, για διαδραστική ξενάγηση και περιήγηση, όσο και μέσω έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smart phones).

Η εφαρμογή, η οποία βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο, μπορεί να κατεβεί άμεσα στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη μέσω του Google Play (για συσκευές Android) ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη για να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα κινητά τηλέφωνα (π.χ. iPhone, Windows, Symbian).

Η καινοτόμα ανάπτυξη της εφαρμογής, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες διαδικτύου, επιτρέπει την εύκολη μετατροπή της εφαρμογής ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες κινητών τηλεφώνων. Προς το παρών, όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν την Android έκδοση του προϊόντος, μπορούν πολύ εύκολα και απλά να αναζητήσουν την εφαρμογή με το όνομα: "Cyprus Tourist Guide’’. Θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να την αξιολογήσουν και να την σχολιάσουν βοηθώντας στην αναβάθμιση του προϊόντος.

Οι εμπνευστές του έργου αυτού είναι οι εταιρείες ΙΜΗ,T.C. Geomatic Ltd και το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της «Δέσμης προγραμμάτων για έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία 2009-2010» του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας και χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. To πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στον ανάδοχο φορέα, ΙΜΗ: τηλ. 22505555.

Δειτε Επισης

Η Cyta Business παρουσίασε το δίκτυο NarrowBand-IoT-Οι νέες δυνατότητες που φέρνει
Στη Ρώμη για προώθηση της Ψηφιακής Καινοτομίας στη Μεσόγειο ο Δημήτρης Σκουρίδης
Γιατί η «data-centric» προσέγγιση κυβερνοασφάλειας μετασχηματίζει επιχειρήσεις
Δ. Ζαφειριάδης: H εσφαλμένη εκτίμηση οργανισμών που θα τους στοιχίσει... ακριβά
S. Štucl προς επιχειρήσεις: Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα σε ανθεκτικότητα και αλλαγή
Εκδήλωση της IBM για τους εμπορικούς της συνεργάτες-Παρουσιάστηκαν οι στρατηγικές κατευθύνσεις της εταιρείας
Ι. Σολωμάκος: Πώς προχωράμε με ασφαλή τεχνητή νοημοσύνη στον ευφυή κόσμο
S. Nagoor: Μηδενική εμπιστοσύνη στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Χρίστος Γιακουμή: Οι κρίσιμες υποδομές αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη ως σύμμαχό τους
Samsung: Αναπτύσσει τον πρώτο SSD αυτοκινήτου βασισμένο στην 8η γενιά V-NAND