Η μεγάλη ευκαιρία του CIPA

Από το 2007 που δημιουργήθηκε ο Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) πέρασε μέσα από διάφορα μονοπάτια ψάχνοντας να βρει την ταυτότητα και τον ακριβή του ρόλο. Άλλωστε η μονοθυριδική εξυπηρέτηση ξένων επενδυτών είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που κέρδισε σε επίπεδο νομοθεσίας ο Οργανισμός, ενώ πλέον με ενισχυμένα κονδύλια εισέρχεται πραγματικά σε μια νέα εποχή.

Θα πρέπει να σχεδιαστούν στοχευμένες ενέργειες για τις παρουσιάσεις που θα γίνουν στο εξωτερικό, θα πρέπει να αποκρυσταλλωθούν οι δυνητικοί στόχοι και σαφώς θα πρέπει να υπάρχει όραμα για το ποιους θέλουμε να επενδύσουν στην Κύπρο, σε ποιους κλάδους υπάρχει ανάγκη και τι θα αποφέρει στο σύνολο της οικονομίας που αιμορραγεί από την κρίση και τη μνημονιακή κατάσταση.

Ο CIPA έχει πλέον τα οικονομικά εχέγγυα για να προχωρήσει πολύ πιο δυναμικά την επόμενη μέρα έχοντας ιδιαίτερα δραστήρια στελέχη στο δυναμικό του ξεκινώντας από τον πρόεδρο του Οργανισμού, Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη και τον γενικό διευθυντή, Χάρη Παπαχαραλάμπους.

Άλλωστε, εδώ και δύο χρόνια ο κ. Αγκαστινιώτης κτυπούσε κάθε κυβερνητική πόρτα ήταν διαθέσιμη και πραγματοποιούσε επα.φές προκειμένου να εξασφαλίσει τα αναγκαία κονδύλια για ανάοπτυξη του οργανιμού, που συνεπάγεται θετικούς οιωνούς για προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Πιστώνεται ο Οργανισμός για την επιμονή του για επιπλέον κεφάλαια ενώ θα πρέπει να πιστωθεί και η Πολιτεία που πιστεύει στο έργο που μπορεί να επιτελέσει ο CIPA. Πλέον τον Οργανισμό περιμένει πολλή δουλειά (παρά πολλή όμως), ταξίδια, επαφές, σχεδιασμός και καταμέτρηση των αποτελεσμάτων.
Θα περιμένουμε για αυτά με κάθε με ιδιαίτερη ανυπομονησία. Ο CIPA επιβάλλεται να πετύχει στη νέα εποχή που εισέρχεται. Και το θετικό είναι πως στο κομβικής σημασίας έργο που έχει να επιτελέσει ο Οργανισμός έχει και την κυβέρνηση στο πλευρό της. Οι επιπλέον ενέργειες στην πορεία και οι συνέργειες που μπορούν να έχουν κρατική μηχανή και CIPA μπορούν να φέρουν τα θετικά αποτελέσματα τα οποία έχιε ιδιαίτερη ανάγκη η χώρα. Η επανεκκίνηση της οικονομίας περνά από τις άμεσες ξένες επενδύσεις και ο ρόλος του CIPA είναι πλέον καθοριστικός για την επόμενη μέρα. 

Δειτε Επισης

Χειρουργείο καρδιάς μετά τα 70: Διαδικασία, κίνδυνοι, ανάνηψη και οφέλη-Μύθοι και πραγματικότητα
Πώς η βραχυχρόνια μίσθωση μπορεί να αναζωογονήσει το ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας
Οι ποινές χάδι και οι παράνομοι, που γίνονται σφετεριστές
Η βάση στην οποία μπορούμε να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας και το παράδειγμα της Εσθονίας
Στρατηγικοί στόχοι για την ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου
Περιέργεια και διαφορετικότητα: Οι πυλώνες της καινοτομίας στον χώρο εργασίας
Πλοήγηση στο τελικό στάδιο συμμόρφωσης με την οδηγία NIS2
Ο εκτεταμένος αντίκτυπος της νέας οδηγίας για την εταιρική δέουσα επιμέλεια όσον αφορά την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη
Υλικά και αντικείμενα σε επαφή με τρόφιμα και η σημασία του ελέγχου τους
Αναπτύξεις σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας;