Επιχειρηματική αποστολή στην Νοτιοανατολική Ασία

Στις 12-16 Νοεμβρίου 2013, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος Επίτροπος για θέματα επιχειρήσεων κ. Antonio Tajani θα ηγηθεί Επιχειρηματικής Αποστολής στο Βιετνάμ, Μιανμάρ και Ταϊλάνδη στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Αποστολή για την Ανάπτυξη».

Προσπάθεια της ΕΕ είναι η τόνωση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και η διευκόλυνση της διεθνοποίησης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων αυτών σε τρίτες χώρες, ο Αντιπρόεδρος κ. Antonio Tajani συνοδεύεται από αντιπροσωπεία ευρωπαίων επιχειρηματιών.
Στόχος των επισκέψεων είναι να βοηθηθούν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις – και κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις – στην δραστηριοποίηση τους στην Ασιατική περιφέρεια και στην προώθηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας σε συγκεκριμένους τομείς, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις μεσιτείας (brokerage event) με τοπικούς επιχειρηματίες.

Βιετνάμ

Η επίσκεψη θα ξεκινήσει στις 12 Νοεμβρίου με μία πλήρη εργάσιμη ημέρα επιχειρηματικών συναντήσεων στην πόλη Ho Chi Minh. Εκεί, ο Αντιπρόεδρος και η αντιπροσωπεία των επιχειρηματιών της ΕΕ θα συναντηθούν με ενδιαφερόμενους εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας του Βιετνάμ. Στις 13 Νοεμβρίου, ο Αντιπρόεδρος θα συμμετάσχει στο «15ο Φόρουμ για την Οικολογική καινοτομία - Βιώσιμη αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων" στην πόλη Hanoi η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων, στον τομέα της μεταποίησης, της συσκευασίας και του λιανικού εμπορίου. Η επίσκεψη στο Hanoi θα περιλαμβάνει επίσης πολιτικές συναντήσεις.

Μιανμάρ

Στις 14-15 Νοεμβρίου ο Αντιπρόεδρος θα παραστεί στην πρώτη συνάντηση της Ομάδας Δράσης ΕΕ-Μιανμάρ για την παρουσία της Ύπατης Εκπροσώπου σε Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Βαρόνης Catherine Ashton. Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα όργανα της ΕΕ, τα κράτη μέλη και διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Η Ομάδα Δράσης θα φέρει σε επαφή πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες, με στόχο την υποστήριξη και την προώθηση της μεταβατικής διαδικασίας, αξιοποιώντας όλο το φάσμα των πόρων της ΕΕ, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Ο Αντιπρόεδρος κ. Tajani και η βαρόνη κα. Ashton θα συνοδεύονται από κορυφαίους επιχειρηματικούς ηγέτες που έχουν έντονο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη των σχέσεων με τη χώρα αυτή.
Στις 14 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί επιχειρηματικό φόρουμ  στην πόλη Yangon, ενώ στις 15 Νοεμβρίου η Ύπατη Εκπρόσωπος και ο Αντιπρόεδρος θα συναντηθούν με την Κυβέρνηση της Μιανμάρ στην πόλη Nay Pyi Daw. Το οικονομικό φόρουμ στη Yangon θα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που θα λάβουν μέρος αφού θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους τοπικών επιχειρήσεων και να είναι παρόντες σε μια τέτοια σημαντική στιγμή όπου θα διευρυνθούν οι πολιτικο - οικονομικές σχέσεις της ΕΕ με την Μιανμάρ.
Ταϊλάνδη

Το Σάββατο, στις 16 Νοεμβρίου, ο Αντιπρόεδρος θα είναι στην Ταϊλάνδη, όπου θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και πολιτικούς ηγέτες και τοπικούς επιχειρηματίες στην Μπανγκόκ.

Βασικές θεματικές κατηγορίες:

Η εκδήλωση στις 3 αυτές χώρες απευθύνεται σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στους παρακάτω επιχειρηματικούς τομείς:
•    Προϊόντα Μεταποίησης (συμπεριλαμβανομένων: των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, καταναλωτικών αγαθών, φαρμακευτικών, χημικών,  Αυτοκινητοβιομηχανία)
•    Τουρισμός (συμπεριλαμβανομένων των: τομέα φιλοξενίας, τουριστικούς πράκτορες, αεροπορίας, μεταφορές)
•    Αγροτικών επιχειρήσεων (συμπεριλαμβανομένων των: αγροτική ανάπτυξη, αλιεία, βιομηχανία δασικών, τομέα τροφίμων και ποτών, συσκευασία)
Επιπλέον, οι ακόλουθοι τομείς θα έχουν ιδιαίτερη σημασία κατά την επίσκεψη στη Μιανμάρ:
•    Ενέργεια & υποδομή (συμπεριλαμβανομένων των: παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικών πόρων και εξόρυξης μετάλλων/ορυκτών, υποδομή μεταφορών ξηράς/θάλασσας και αέρα, αστική ανάπτυξη, αποχέτευση, νερό και διαχείριση των αποβλήτων)
•    Υποστηρικτικές περιβαλλοντικές υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις (συμπεριλαμβανομένων των: χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, ασφάλειες, διανομή και λιανική πώληση)

Κατά τη διάρκεια της αποστολής θα πραγματοποιηθούν Εκδηλώσεις επιχειρηματικών συναντήσεων σε κάθε χώρα ξεχωριστά με την υποστήριξη του Enterprise Europe Network.

Για τη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις αυτές θα λάβετε σύντομα ενημέρωση ώστε να προγραμματίσετε τις συναντήσεις σας με τις τοπικές εταιρείες μέσα από το αντίστοιχο ηλεκτρονικό εργαλείο.

Διαδικασία συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους το αργότερο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2013, συμπληρώνοντας την αίτηση που βρίσκεται στην ακόλουθη ιστοσελίδα:
http://ec.europa.eu/enterprise/initiatives/mission-growth/missions-for-growth/antonio-tajani/asia/vietnam-myanmar-thailand/registration-form_en.htm
Συμπληρώνοντας την αίτηση δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση από πλευράς δική σας για συμμετοχή στην αποστολή.
Δικαίωμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχουν μόνο επιχειρήσεις και επιχειρηματικοί Σύνδεσμοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αν υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την αποστολή από το αναμενόμενο, τότε η Επιτροπή θα εφαρμόσει τα ακόλουθα κριτήρια για την επιλογή των εταιρειών που επέδειξαν ενδιαφέρον:
•    Κατά σειρά προτεραιότητας
•    Γεωγραφική ισορροπία
•    Επίπεδο εκπροσώπησης της εταιρείας – προτίμηση για Γενικούς Διευθυντές/CEO

Πρακτικές ρυθμίσεις
Τα έξοδα συμμετοχής (αεροπορικό εισιτήριο και διαμονή) καλύπτονται από τις ίδιες τις επιχειρήσεις. Η Επιτροπή θα οργανώσει ομαδικές κρατήσεις σε ξενοδοχεία ώστε να διευκολύνει τις κρατήσεις. Η εσωτερική διακίνηση (με πούλμαν) θα προσφερθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει  να ζητήσουν την έκδοση βίζας από τις Πρεσβείες των εκάστοτε χωρών. Σημειώστε ότι η Επιτροπή θα δώσει επιστολή -πρόσκληση σε κάθε συμμετέχοντα από τις Αρμόδιες αρχές ώστε να διευκολύνουν την διαδικασία έκδοσης βίζας.



Προβλεπόμενα Έξοδα
Βιετνάμ, Μιανμάρ και Ταϊλάνδη
•    Πτήσεις - περίπου €2400
•    Πτήσεις και ξενοδοχείο – περίπου €3000

Μόνο για Μιανμάρ:
•    Πτήσεις - περίπου €1900
•    Πτήσεις και ξενοδοχείο €2300


Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.
 

Δειτε Επισης

Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)
Ανακαλύψτε τις στρατηγικές προστασίας του Οργανισμού σας στον ψηφιακό κόσμο
SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
Οι δράσεις της Αρχής Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνου και οι σχεδιασμοί για το εγγύς μέλλον
To Kυπριακό Κέντρο Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών στην Κύπρο