Powered by

Σε υψηλά πενταετίας οι ελληνικοί προορισμοί

Υψηλά πενταετίας καταγράφουν οι ελληνικοί προορισμοί στην κορύφωση της θερινής περιόδου. Από τα στοιχεία των περιφερειακών αεροδρομίων προκύπτει ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους σημειώθηκε η μεγαλύτερη δυναμική στις αφίξεις των αλλοδαπών τουριστών, η οποία συνεχίστηκε και τον Ιούλιο. Σύμφωνα με μια συνολική εκτίμηση των επιδόσεων της χώρας για το πρώτο επτάμηνο του έτους, που εκπόνησε το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΞΕΕ), οι αφίξεις των αλλοδαπών τουριστών στη χώρα το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 13,6% και για το διάστημα Ιαν. - Ιουλίου ενισχύθηκαν κατά 12,1%, σε ετήσια βάση (χωρίς να υπολογιστούν οι αφίξεις στο «Ελ. Βενιζέλος»). Τους πρώτους έξι μήνες του 2013 οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 15% περίπου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008, που θεωρείται ένα καλό τουριστικά έτος, ενώ μεγαλύτερη είναι η άνοδός τους στο διάστημα Ιαν. - Ιουλίου, αγγίζοντας ποσοστό 17% σε σύγκριση με το 2008.

Ενισχυμένες σημαντικά είναι και οι εισπράξεις στη χώρα, με το πλεόνασμα 306 εκατ. ευρώ που παρουσίασε το ταξιδιωτικό ισοζύγιο πληρωμών την περίοδο Ιαν. - Μαΐου 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, λόγω της αύξησης των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 15,4% το πρώτο πεντάμηνο του 2013 σε ετήσια βάση.

Σε ό,τι αφορά τις ανταγωνίστριες χώρες, η Τουρκία και η Ελλάδα καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά αυξήσεων στα τουριστικά τους μεγέθη (9,8% και 14,4% στις αφίξεις αντίστοιχα το φετινό εξάμηνο), ενώ η Ιταλία (1% στις αφίξεις το τετράμηνο) και η Ισπανία (4,3% στις αφίξεις στο εξάμηνο) σημειώνουν χαμηλότερα ποσοστά. Οι τουριστικές εισπράξεις στην Ιταλία παρουσιάζουν μείωση 1,8% κατά το πρώτο τετράμηνο του 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Δειτε Επισης

Ελλάδα: Τι σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το 2025 και μετά
DBRS: Αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2024
Ελλάδα: Άντλησε από τις αγορές κοντά στα 9 δις ευρώ από την αρχή του έτους
Στοίχημα για την ελληνική οικονομία η πιστωτική επέκταση των τραπεζών
Στις αγορές με δεκαετές ομόλογο το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκατ.
Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία έως το 2028
Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας-Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο Ba1
Ελκυστικό το... story των ελληνικών τραπεζών-Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο
Από ευνοϊκότερο έδαφος ξεκινά το 2025 για την ελληνική οικονομία και τον προϋπολογισμό
DBRS Morningstar: Η βελτίωση των τραπεζών ενισχύει την αξιολόγηση της Ελλάδας