Powered by

Αsiana: Αποζημίωση 10.000 δολάρια ανά επιβάτη

Η νοτιοκορεατική αεροπορική εταιρεία Asiana προσφέρει 10.000 δολάρια ως αρχική αποζημίωση σε κάθε επιβάτη της πτήσης που συνετρίβη τον περασμένο μήνα στο Σαν Φρανσίσκο, όπως μετέδωσαν τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.
 
Τα χρήματα θα διατεθούν ως αποζημίωση για να καλύψουν τα μεταφορικά και τα ιατρικά έξοδα των επιβατών του Μπόινγκ 777, το οποίο στις 6 Ιουλίου συνετρίβη κατά την προσγείωσή του.
 
Η αρχική αποζημίωση θα αφαιρεθεί αργότερα από πιθανή συνολική οικονομική διευθέτηση, δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας στην εφημερίδα Dong A Ilbo. 
 
Υπενθυμίζεται ότι τρεις ανήλικες Κινέζες σκοτώθηκαν και δεκάδες επιβάτες τραυματίστηκαν από το αεροπορικό δυστύχημα.
 
Ο κυβερνήτης του Μπόινγκ της Asiana προσπάθησε την τελευταία στιγμή να ακυρώσει την προσγείωση και να ξανασηκωθεί, αλλά τελικά ήταν πολύ αργά, όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία γύρω από το δυστύχημα. 
 
Το αεροσκάφος προσγειωνόταν με ταχύτητα σημαντικά μικρότερη από όση έπρεπε, ενώ φαίνεται πως ο πιλότος είχε πολύ λίγες ώρες πτήσης σε αυτόν τον τύπο αεροσκάφους -παράγοντας που ίσως συνέβαλε στο δυστύχημα.
 
Αυτό ήταν το πρώτο αεροπορικό δυστύχημα που προκάλεσε θύματα στις ΗΠΑ από το 2009.
 
Δώδεκα από τους επιβάτες κατέθεσαν αγωγή εις βάρος της Μπόινγκ σε ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο με το αιτιολογικό ότι η κατασκευάστρια εταιρεία ευθύνεται για το συμβάν.
 
Πηγή: www.tanea.gr
 

Δειτε Επισης

Φθηνά δέματα τέλος στις ΗΠΑ...Αυξήσεις έως και 50% από Shein, Temu και Alibaba
Ανοικτή η Κίνα σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ μετά τα μηνύματα της Ουάσιγκτον-Πώς αντιδρούν οι αγορές
Πλήγμα στη βιομηχανία των ΗΠΑ λόγω δασμών Τραμπ-Σε χαμηλό πέντε μηνός ο δείκτης PMI
Άνοιγμα Κίνας στην Ευρώπη: Οι σχέσεις με την Ε.Ε. φέρνουν «πολύτιμη σταθερότητα» στην παγκόσμια οικονομία
Ανάπτυξη 0,4% στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο-Ποια κράτη ξεχώρισαν
Χρυσός: Διατηρεί τη σταθερότητά του εν μέσω εξελίξεων στο εμπόριο και τις αγορές-Ξεπέρασε και πάλι τις $3.000 η ουγγιά
Γλίτωσε την ύφεση η Γερμανία… Ανάπτυξη 0,2% το α’ τρίμηνο-Οι δασμοί απειλούν τις προοπτικές
ΗΠΑ: Στο έλεος της πολιτικής Τραμπ τα έργα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα
Πρώτα αρνητικά σημάδια από τους δασμούς στην κινεζική οικονομία-Βαρύ πλήγμα στη μεταποίηση τον Απρίλιο
Κίνα: Κατάρτισε «λευκή λίστα» με αμερικανικά προϊόντα που εξαιρούνται από τους δασμούς 125%