powered by

Πάφος-Πόλης: Δρόμος της... Άρτας

Η οικονομική συγκυρία είναι τέτοια που δεν θα μας επιτρέπει να κάνουμε μεγαλεπήβολους σχεδιασμούς, δήλωσε στον Παχύαμμο ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος, προσθέτοντας πως προτεραιότητα του Υπουργείου του είναι να προχωρήσει με την υλοποίηση ώριμων έργων, ενώ κάποια άλλα, όπως το οδικό δίκτυο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, επανασχεδιάζονται.
Ο κ. Μητσόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την τροχιοδρόμηση των έργων στην επαρχία Πάφου, είπε «εξαγγείλαμε και ήδη βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησης ένα πολύ σημαντικό έργο της Πάφου, που είναι η αναβάθμιση και ανάπλαση της Λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων, σε μια κατεξοχήν τουριστική περιοχή».

Πρόσθεσε επίσης, πως μέσα στους σχεδιασμούς του Υπουργείου του, είναι η ολοκλήρωση του οδικού δικτύου το οποίο συνδέει την Πάφο με το Διεθνή Αερολιμένα της Πάφου. Και αυτό το έργο, είπε, «δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να αρχίσουμε σταδιακά την ολοκλήρωση του».
Ο κ. Μητσόπουλος αναφερόμενος στο οδικό δίκτυο που συνδέει την Πάφο με την Πόλη Χρυσοχούς, είπε πως γίνεται ένας επανασχεδιασμός του «πολύ σημαντικού αυτού έργου» με την ελπίδα μέσα από τον επανασχεδιασμό αυτό να γίνει κατορθωτή η μείωση του κόστους της κατασκευής του έργου.

«Βεβαίως θα δούμε πώς θα μπορέσει να αρχίσει επειγόντως η κατασκευή αυτού του δρόμου, με την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα», η οποία κατασκευή είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς, δήλωσε.
Το Υπουργικό Συμβούλιο πρόσθεσε, με εισήγηση δική μας, έχει πάρει ήδη απόφαση για τη σύσταση νέας επιτροπής, η οποία θα κάνει τον επανασχεδιασμό του έργου, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία.

«Να μην τρομάζει η ιδέα του επανασχεδιασμού» είπε, προσθέτοντας πως το Υπουργείο του επί του υφιστάμενου σχεδίου θα προσπαθήσει να επιφέρει κάποιες διορθώσεις ώστε να μειωθεί σημαντικά το κόστος και να είναι- όπως είπε- πιο εφικτή η υλοποίηση και κατασκευή του έργου.
Η απόφαση μας, κατέληξε, είναι να προχωρήσουμε σταδιακά, και αφού εξορθολογήσουμε νοικοκυρεμένα το κόστος κατασκευής του έργου, να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του.

Δειτε Επισης

Δημόσια διαβούλευση για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Στροβόλου-Κάλεσμα προς τους δημότες για εισηγήσεις
Μεγάλη πρόοδος στην ταχύτητα εξέτασης πολεοδομικών αιτήσεων από ΕΟΑ Αμμοχώστου-Τι δείχνουν τα στοιχεία
Δυναμική παρουσία GoGordian στο 7ο Doing Business with Cyprus Summit στο Τελ Αβίβ
Ακίνητα στην Πάφο: Γιατί το μέγεθος, το ύψος και οι παροχές έχουν σημασία
Καθυστερήσεις στην έκδοση πολεοδομικών αδειών και πολεοδομικών ελέγχων συζήτησαν ΕΒΕΛ-ΕΟΑ Λάρνακας
Η ακμάζουσα αγορά ακινήτων της Λευκωσίας και το top 5 των ακριβότερων συναλλαγών
Πράσινο Υπουργικού για καταβολή εφάπαξ ποσού χορηγίας σε μη συμμετέχοντες δικαιούχους του Σχεδίου «κτίΖΩ»
Horizon Towers: Σε διαβούλευση η ανάπτυξη μαμούθ που θα αναβαθμίσει την περιοχή των διυλιστηρίων Λάρνακας
Στα 18 εκατ. το κόστος για την ανέγερση των γηπέδων της ΚΟΠ στον Κόρνο-Τα χρονοδιαγράμματα του έργου
Κ. Κωνσταντή: Δεν μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμη κινητικότητα όσο τα αστικά μας κέντρα λειτουργούν ως πάρκινγκ