Powered by

Οι Γερμανοί βλέπουν κι άλλες ανάγκες για την Ελλάδα

Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας εκτιμά ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπρόσθετο δανεισμό από τους Ευρωπαίους εταίρους της από τις αρχές του 2014 το αργότερο, γράφει σήμερα το γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel, επικαλούμενο, όπως αναφέρει, έκθεση της Μπούντεσμπανκ για το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Στο έγγραφο αυτό, η Μπούντεσμπανκ προβλέπει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις "θα συμφωνήσουν βεβαίως για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα" από τις αρχές του 2014 το αργότερο, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό. Την είδηση αυτή δεν έχουν σχολιάσει έως στιγμής ούτε η Μπούντεσμπανκ, ούτε το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών. Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα, περιγράφει τους κινδύνους που συνδέονται με το υπάρχον πακέτο βοήθειας ως "εξαιρετικά υψηλούς" και ασκεί κριτική στην έγκριση τον περασμένο μήνα της δόσης των 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ του δανείου προς την Ελλάδα από την τρόικα των δανειστών --την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ-- χαρακτηρίζοντάς την ως "πολιτικά υποκινούμενη".

Αν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένης της Καγκελαρίου της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, εξαίρουν τη δουλειά της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά την εκπλήρωση των μεταρρυθμίσεων, που αποτελούν όρο του σχεδίου διάσωσης, η Μπούντεσμπανκ την περιγράφει ως "μόλις ικανοποιητική", αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Δειτε Επισης

Ελλάδα: Τι σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το 2025 και μετά
DBRS: Αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2024
Ελλάδα: Άντλησε από τις αγορές κοντά στα 9 δις ευρώ από την αρχή του έτους
Στοίχημα για την ελληνική οικονομία η πιστωτική επέκταση των τραπεζών
Στις αγορές με δεκαετές ομόλογο το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκατ.
Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία έως το 2028
Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας-Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο Ba1
Ελκυστικό το... story των ελληνικών τραπεζών-Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο
Από ευνοϊκότερο έδαφος ξεκινά το 2025 για την ελληνική οικονομία και τον προϋπολογισμό
DBRS: Αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές για τις καταθέσεις Eurobank και Εθνικής