CCM: Να οι οφειλές προς δήμους, ημικρατικούς και δημόσιο

Τα νέα οικονομικά δεδομένα έχουν φέρει στην επιφάνεια προβλήματα σε επιχειρήσεις και εταιρείες, όπως και στο ίδιο το κράτος ιδιαίτερα λόγω της μείωσης της ρευστότητας από τη συσσώρευση ανείσπρακτων οφειλών. Αν κάποιος ανατρέξει λίγο στις εκθέσεις 2010 και 2011 της Γενικής Ελέγκτριας του κράτους, θα διαπίστωση ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς δήμους, CYTA, ΑΗΚ και άλλους οργανισμούς ξεπερνούν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Σήμερα, και με την οικονομική κρίση, αυτό το ποσό σίγουρα ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, χωρίς να έχουν συμπεριληφθεί στην ανάλυση τα στοιχεία για όλους τους δήμους, ημικρατικούς και κρατικούς φορείς.

«Οι έχοντες την τεχνογνωσία στη διαχείριση ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι λίγοι, ενώ ο ρόλος τους γίνεται ακόμη πιο σημαντικός αν λάβουμε υπόψη τα νέα δεδομένα της αγοράς, αλλα και την σημασία της ομαλής ροής εσόδων, για την λειτουργία οποιασδήποτε εταιρείας, δήμου, ημικρατικού οργανισμού και   κυβερνητικής υπηρεσίας», αναφέρει ο George Rodger, director της Commercial Credit Management, μια από τις λίγες και εγκεκριμένες εταιρείες στην Κύπρο που παρέχουν υπηρεσίες διαχείρισης Χαρτοφυλακίων Ληξιπρόθεσμων οφειλών, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό.

Ποιες είναι ακριβώς η υπηρεσίες που προσφέρει η Commercial Credit Management στο κομμάτι διαχείρισης Ληξιπρόθεσμων οφειλών;
Πολλοί έχουν συνδέσει τον όρο είσπραξη με κάτι το αρνητικό,. Για εμάς ο ορισμός της είσπραξης δεν είναι τίποτα άλλο παρά η διαχείριση των «υποσχέσεων». Ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδικασίες και σε απόλυτη συμμόρφωση με τους κανονισμούς και νομοθεσίες τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο διασφαλίζουμε τα επιθυμητά για εμάς και για τον πελάτη μας αποτελέσματα, που δεν είναι τίποτα άλλο από την τακτοποίηση οφειλών αποφεύγοντας τη νομική διάσταση.

Η  εταιρεία μας θα αναλάβει όλη την διαδικασία, από την αρχή μέχρι το τέλος. Δηλαδή, τηλεφωνήματα, υπενθυμίσεις, επιστολές απαίτησης, διαπραγμάτευση με τον οφειλέτη, επίλυση διαφορών που πιθανό να αφορούν την συναλλαγή και φυσικά την διατήρηση ενημερωμένου αρχείου δεδομένων με πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τον πελάτη μας. Η νομική διαδικασία, αποτελεί την τελευταία μας επιλογή.

Πολλές εταιρείες στην Κύπρο καταβάλλουν προσπάθειες να διαχειριστούν αυτές τις οφειλές από μόνες τους στη βάση της προσωπικής σχέσης που έχουν με τους χρεώστες τους, ωστόσο αυτή η σχέση αποτελεί και ένα από τους λόγους που μια οφειλή καθίσταται ληξιπρόθεσμη και εντέλει ανείσπρακτη. Πέρα από αυτό απαιτείται χρόνος και εξειδικευμένο προσωπικό που να ασχολείται με τον τομέα αυτό και να ακολουθεί συγκεκριμένες διαδικασίες. Στην Κύπρο μόνο, η εταιρεία μας εργοδοτεί πέραν των 15 επαγγελματιών.

Σε πόσες χώρες έχει τη δυνατότητα να συλλέξει χρέη για τρίτους; Σε ποιες χώρες δραστηριοποιείστε αυτή τη στιγμή;
Η εταιρεία μας σήμερα διαχειρίζεται οφειλές σε 70 χώρες και μπορεί να διαχειριστεί οφειλές σε περισσότερες απο 130 χώρες καλύπτοντας την Ευρώπη, Νότιο και Βόρειο Αμερική, Βόρεια Αφρική και Ασία.

Πόσα χρήματα έχετε συλλέξει μέχρι στιγμής εκ μέρους των πελατών σας;
Τα ποσά τα οποία έχει συλλέξει η εταιρεία μας ανέρχονται σε κάποιες δεκάδες εκατομμύρια, ενώ συνεργαζόμαστε με μεγάλες εταιρείες της Κύπρου και του εξωτερικού, σε διάφορους τομείς της οικονομίας, όπως, εταιρείες λιανικού εμπορίου, υγείας, εκπαιδευτικά ιδρύματα, χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, αυτοκινητοβιομηχανία και τηλεπικοινωνίες.

Όσον αφορά το Δημόσιο, Ημικρατικούς Οργανισμούς, Τοπική Αυτοδιοίκηση  που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα, υπάρχει οποιαδήποτε συνεργασία;
Τους τελευταίους μήνες έχουμε επισκεφθεί πολλούς δήμους και Οργανισμούς δημοσίου δικαίου για να τους ενημερώσουμε για τις υπηρεσίες μας. Σε αντίθεση με τις ιδιωτικές εταιρείες, όπου η απόφαση και η υλοποίηση γίνετε με ταχύτατους ρυθμούς, όταν επισκεφθήκαμε το δημόσιο και την τοπική αυτοδιοίκηση, στις πλείστες των περιπτώσεων, ήρθαμε αντιμέτωποι με τη γραφειοκρατία που χαρακτηρίζει εν γένει το Δημόσιο και με την αδιαφορία.

Πολλοί έχουν την τάση να απορρίπτουν το καινούργιο πόσο μάλλον σε οργανισμούς που εδώ και χρόνια το σύστημα «δουλεύει» με συγκεκριμένο τρόπο. Παρόλες τις δυσκολίες, πρέπει να τονίσουμε ότι η εταιρεία μας έχει έρθει σε συμφωνία με ένα μεγάλο δήμο για την διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ είμαστε κοντά σε συμφωνία με άλλους οργανισμούς. Για κάποιους οργανισμούς έχει παρθεί η απόφαση, αλλά έχουμε «κολλήσει» στην υλοποίηση.

Είναι αδιανόητο, ότι ακόμη και μετά τις εκθέσεις της Γενικής Ελέγκτριας, όπου προειδοποιεί πλέον ξεκάθαρα για το μέλλον των πλείστων ημικρατικών και δημόσιων οργανισμών, να κολλάμε στην γραφειοκρατία και σε απαρχαιωμένες συμπεριφορές και νοοτροπίες, οι οποίες οδήγησαν την οικονομία αυτής της χώρας στην καταστροφή. Από την στιγμή που δεν παίρνονται μέτρα και δεν υλοποιούνται οι ειλημμένες αποφάσεις, χρόνο με τον χρόνο οι συγκεκριμένες οφειλές θα αυξάνονται κατά 25-30% με πολύ χειρότερες συνέπειες από αυτές που βιώνουμε σήμερα.

 

Δειτε Επισης

Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)
Ανακαλύψτε τις στρατηγικές προστασίας του Οργανισμού σας στον ψηφιακό κόσμο
Οι δράσεις της Αρχής Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνου και οι σχεδιασμοί για το εγγύς μέλλον
To Kυπριακό Κέντρο Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών στην Κύπρο
Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού