Χάθηκαν 13 ζωές

Δύο χρόνια. Μόνο σε δύο χρόνια συνέβησαν στην Κύπρο όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα 30 χρόνια.

Χάθηκαν 13 ζωές. Καταστράφηκε η βασική ηλεκτροπαραγωγική μονάδα του τόπου. Η οικονομία έφτασε στον πάτο. Αίτηση για μηχανισμό στήριξης. Συζητήσεις ενός έτους χωρίς αποτέλεσμα. Συζητήσεις εξπρές ενός μήνα ολοκλήρωσε την προαναγγελθείσα καταστροφή. Η μία εκ των δύο μεγαλύτερων τραπεζών έκλεισε και η άλλη ψυχομαχεί. Το μέλλον εναπόκειται στις όποιες ελπίδες απορρέουν από την προοπτική του φυσικού αερίου.

Χάθηκαν 13 ζωές.

Η Κύπρος με το ψηλό βιοτικό επίπεδο, τις καλές συνθήκες εργασίας, τα μεγάλα σπίτια, τα ακριβά αυτοκίνητα, τους «σπουδαίους» πολιτικούς άφησε 13 πολίτες της να πεθάνουν. Αμέλησε να τους προστατεύσει. Έκλεισε τα μάτια μπρος στον κίνδυνο. Γύρισε την πλάτη όταν έπρεπε να αναζητήσει ευθύνες.

Χάθηκαν 13 ζωές.

Περιμένει κανείς μετά την κοινωνική και οικονομική καταστροφή κάποιοι να πληρώσουν αλλά μάλλον μάταιο είναι. Τα λαμόγια είναι ακόμη εκεί έξω. Κάνουν αγωγές προς κάθε κατεύθυνση, κοροϊδεύουν απλό κόσμο, πολιτικούς, τράπεζες, νομικούς και δικαστήρια. Την ώρα που όλοι ακόμη κλαίμε γιατί χάθηκαν 13 ζωές.

Και ακριβώς επειδή για το Μαρί, την οικονομική καταστροφή, την τραπεζική κρίση και κυρίως τον κοινωνικό κανιβαλισμό στον οποίο όλοι συμμετέχουμε δεν μπορούμε να έχουμε και πολλές ελπίδες ότι το μέλλον είναι ευοίωνο, απλώς και μόνο επειδή υπάρχει το φυσικό αέριο ή καλό εργατικό δυναμικό, μεγάλες πολυεθνικές και σπουδασμένοι νέοι.

Χάθηκαν 13 ζωές. Και ακόμη βλέπουμε πολιτικούς και θέλουμε να τους σφίξουμε το χέρι σκύβοντας το κεφάλι με δέος μπροστά τους. Χάθηκαν 13 ζωές και ακόμη έχουμε το ίδιο, σαθρό, διαπλεκόμενο και χαζό σύστημα σε όλες μας τις δομές ως κοινωνία. Και το χειρότερο είναι που ακόμη σιωπούμε με μια στάση συνένοχου μπροστά στις εξελίξεις.

Και όλα αυτά ενώ άδικα, πάρα πολύ άδικα χάθηκαν 13 ζωές. Όσο υπερβολικό κι αν αναγνωστεί μάλλον έχουν χαθεί και θα καταστραφούν ακόμη περισσότερες ζωές σε αυτόν τον γεμάτο με ψεύτες, κλέφτες και ευθυνόφοβους τόπο.

Δειτε Επισης

Έχει ο άνθρωπος νοημοσύνη να βάλει χαλινάρια στην AI πριν να είναι αργά;
Ενεργή συμμετοχή καταναλωτών στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού στην Ε.Ε.
Γιατί τα καταθετικά επιτόκια στην Κύπρο είναι χαμηλά; Υπάρχουν εναλλακτικές;
Πώς οι αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου από τη σύγκρουση στη Μ. Ανατολή θα μπορούσαν να απειλήσουν το μέλλον της Ε.Ε.
Καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος-Τι αλλάζει στην Κύπρο με το νέο πλαίσιο της Ε.Ε.
Γιατί η χρηματοοικονομική επιμόρφωση πρέπει να ξεκινά από την παιδική ηλικία
Η άνοδος των ψηφιακών χρηματοοικονομικών: «Προστασία των επενδυτών σε ένα τεχνολογικά καθοδηγούμενο μέλλον»
Οι αρνητικές τιμές στη χονδρική αγορά ηλεκτρισμού της Ε.Ε. και τρόποι αντιμετώπισης
Διοικητικές Υπηρεσίες: Προκλήσεις και ευκαιρίες
Το μέλλον της αμερικάνικης οικονομίας