Powered by

Βήματα προς τα πίσω για τη Γαλλία

Πολύ πιο αδύναμες από το αναμενόμενο ήταν το Μάιο οι γερμανικές μεταποιητικές παραγγελίες καθώς και πάλι η ραγδαία υποχώρηση των εγχώριων παραγγελιών διέψευσε τις προσδοκίες για μια ανάκαμψη των εγχώριων επενδύσεων.

Οι γερμανικές μεταποιητικές παραγγελίες υποχώρησαν 1,3% το Μάιο σε μηνιαία βάση μετά από πτώση 2,2% τον Απρίλιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Τα στοιχεία έχασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση 1,2%.

Οι γερμανικές μεταποιητικές παραγγελίες εμφανίζουν μεγάλες διακυμάνσεις το τελευταίο διάστημα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι οι μεγάλες παραγγελίες το Μάιο ήταν κάτω του μέσου όρου. Τα στοιχεία του Απριλίου αναθεωρήθηκαν ελαφρώς ανοδικά από την αρχική εκτίμηση για πτώση 2,3%.

Η εικόνα το Μάιο έμεινε σε γενικές γραμμές αμετάβλητη από τον Απρίλιο, καθώς η υποτονική εγχώρια ζήτηση οδήγησε σε πτώση τις παραγγελίες συνολικά.

Οι εγχώριες παραγγελίες υποχώρησαν 2,0% σε μηνιαία βάση μετά από βουτιά 3,2% τον Απρίλιο. Οι ξένες παραγγελίες υποχώρησαν 0,7% από τον προηγούμενο μήνα καθώς η αύξηση των παραγγελιών κατά 1,1% από χώρες εκτός της Ευρωζώνης δεν στάθηκε ικανή να καλύψει τη μείωση των παραγγελιών από την Ευρωζώνη κατά 3,9%.

Οι πεισματικά αδύναμες επιχειρηματικές επενδύσεις επιβραδύνουν τη διαδικασία ανάκαμψης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας. Οι εγχώριες επενδύσεις σε μηχανήματα και εξοπλισμό υποχωρούν σταθερά από το δ΄ τρίμηνο του 2011.

Η γερμανική ένωση μηχανολογικών εταιρειών VDMA υποβάθμισε την Πέμπτη τις προβλέψεις της για την παραγωγή του 2013 εν μέσω των αδύναμων παραγγελιών το πρώτο πεντάμηνο του έτους.

Η ένωση, η οποία αντιπροσωπεύει σχεδόν 3.100 μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις, εκτιμά ότι η γερμανική παραγωγή στον κλάδο των μηχανημάτων και εξοπλισμού θα υποχωρήσει 1% αυτό το έτος. Πρόκειται για σημαντική υποβάθμιση των αρχικών της εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για αύξηση 2%. Αυτή θα είναι η πρώτη ετήσια πτώση στην παραγωγή από την μεγάλη ύφεση του 2009 όταν η παραγωγή είχε σημειώσει βουτιά 25%. Τα στοιχεία είναι σε προσαρμοσμένη βάση για τον πληθωρισμό.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο