Άρωμα Αιγαίου προτιμούν οι Κύπριοι ταξιδιώτες

Μουδιασμένος εμφανίζεται ο εξερχόμενος τουρισμός, καθώς οι Κύπριοι μετά τις εξελίξεις στην οικονομία αναζητούν πιο οικονομικές λύσεις για τις διακοπές τους.

Τη σημαντικότερη μείωση παρουσιάζουν τα μακρινά ταξίδια, ενώ περιορισμένα είναι και οι οργανωμένες εκδρομές στην Ευρώπη. Οι ελπίδες όλων των εμπλεκόμενων φορέων εναπόκεινται πλέον στα ελληνικά νησιά.

Όπως εξήγησε ο κ. Βικτώρ Μαντοβάνης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA ) οι ναυλωμένες πτήσεις προς τα ελληνικά νησιά πάνε αρκετά καλά. «Τα ελληνικά νησιά είναι ένας κοντινός προορισμός σε προσιτές τιμές και οι Κύπριοι τα προτιμούν αρκετά φέτος», δήλωσε, προσθέτοντας ότι αρκετά κάλα πάνε και προορισμοί όπως η Ιταλία και η Ισπανία, λόγω του ότι υπάρχουν προσιτές τιμές σε αεροπορικά εισιτήρια, ειδικά με έγκαιρες κρατήσεις.

Από την πλευρά του ο εκτελεστικός πρόεδρος του Top Kinisis, Ακης Κελεπέσης ανέφερε ότι ειδικά τις τελευταίες ημέρες έχει παρουσιαστεί ένα αυξημένο ενδιαφέρον για τα ελληνικά νησιά εξού και εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη κατηγορία δεν θα σημειώσει σημαντική μείωση σε σύγκριση με πέρυσι.

Όπως τόνισε από το 2008 ο εξερχόμενος τουρισμός παρουσιάζει πτωτική πορεία. «Ελπίζουμε ότι η μείωση στις κρατήσεις για ελληνικά νησιά δεν θα είναι μεγαλύτερη από 6% με 7%. Αντίθετα, οι εκδρομές του εξωτερικού είναι πολύ μειωμένες. Για την κεντρική Ευρώπη η μείωση είναι της τάξης του 10% με 15% και για τα μακρινά ταξίδια της τάξης του 30%», υπογράμμισε.

Αξίζει να προσθέσουμε ότι με βάση τα στοιχεία της στατιστική υπηρεσίας τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό το Μάιο ανήλθαν στις 106.491 σε σύγκριση με 88.384 τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.  Στην ουσία σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 20,5%.

Το Μάιο 2013 σημειώθηκε αύξηση 15,0% στις επιστροφές - αφίξεις κατοίκων Κύπρου από την Ελλάδα (29.227 το Μάιο του 2013 σε σύγκριση με 25.421 το Μάιο του 2012), καθώς και αύξηση 31,8% στις επιστροφές – αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο (33.695 το 2013 σε σύγκριση με 25.573 πέρσι).
 

Δειτε Επισης

To Kυπριακό Κέντρο Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών στην Κύπρο
Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο
Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Η PwC Κύπρου τίμησε τους εκπαιδευομένους της που ξεχώρισαν στις εξετάσεις ACA
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Πώς μια παλιά αποθήκη χαρουπιών μετατράπηκε σε κόμβο πολιτισμού στην καλλιτεχνική σκηνή της Λεμεσού