Powered by

Καζίνο: Πως το Macau απειλεί το Las Vegas;

Μπορεί το Las Vegas, η πρωτεύουσα των τυχερών παιχνιδιών, να αντικατασταθεί; Κι όμως, η μικρή περιοχή Macau νότια του Hong Kong φαίνεται να προσελκύει την προσοχή πολλών και να υποσκελίζει την πρώτη ανά τον κόσμο πόλη διασκέδασης.   

Ως αντίδραση, οι αμερικάνικες εταιρείες τζόγου όπως το Wynn Resorts, Las Vegas Sands και MGM Resorts International ακολουθούν επεκτατικές πολιτικές στην Κίνα στοχεύοντας στο να κερδίσουν καινούργιους πελάτες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Christopher Jones, αναλυτή παιχνιδιών του Telsey Advisory Group, «όσο πιο μεγάλη βάση δημιουργήσεις στο Macau, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχεις να σε ακολουθήσουν οι πελάτες σου και σε άλλες περιοχές».

Παρέχοντας, λοιπόν, αναβαθμισμένες υπηρεσίες με την υπόσχεση μαγικών και αξέχαστων εμπειριών, οι αμερικάνικες εταιρείες επιχειρούν να δελεάσουν τους Ασιάτες πελάτες τους προς το Las Vegas, ενώ παράλληλα η προσπάθεια αυτή ενισχύεται από τους χαμηλούς φόρους της περιοχής που έχουν μεγάλη διαφορά από το 39% που ισχύει στο Macau.

Εξάλλου, η μαγεία του Las Vegas δεν έχει ακόμα εξασθενίσει. Αυτό είναι εμφανές από το γεγονός ότι θέρετρα και επιχειρήσεις της περιοχής εξακολουθούν να έχουν αυξήσεις στα έσοδά τους. Για παράδειγμα, η Wynn Resorts σημείωσε αύξηση της τάξης του 16% τον τελευταίο χρόνο ωθούμενο από την αύξηση του 5.6% στην μέση ημερήσια τιμή δωματίου και τα υψηλά έσοδα από πωλήσεις τροφίμων και ποτών.

Επιπρόσθετα, η Wynn έχει ανακαινίσει μεγάλο μέρος των δωματίων στα ξενοδοχεία της στο Las Vegas. Αν και εξακολουθεί να αποφεύγει τις εκπτώσεις, και με τις τιμές των δωματίων να παραμένουν σταθερές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, τα έσοδα ανά δωμάτιο αυξήθηκαν στο $189 από το $177 που σημειώθηκε την προηγούμενη χρονιά.

Κάτι άλλο που δίνει σημαντικό πλεονέκτημα σε αμερικάνικες εταιρείες όπως οι Wynn Resorts και Las Vegas Sands, είναι η δυνατότητα τους να παρέχουν άμεσα δωμάτια στους πελάτες τους οι οποίοι έτσι ταξιδεύουν ευκολότερα από την Ασία στη Νεβάδα. Επομένως, όσο γρήγορα και να αναπτύσσεται η συγκεκριμένη βιομηχανία στο Macau, η παροχή δωματίων περιορίζεται στο ελάχιστο συγκριτικά με τη διαθεσιμότητα τους στο Las Vegas.

Μάλιστα, όπως ανάφερε και ο Steve Wynn, ιδρυτής και γενικός διευθυντής της Wynn Resorts, στο Macau ‘έχουμε μόνο 1000 δωμάτια και χρησιμοποιούνται συνέχεια’.

Είναι γεγονός πως –σύμφωνα με αναλυτές παιχνιδιών– οι χαμηλότερες τιμές όσον αφορά την αγορά, η μεγάλη διαθεσιμότητα δωματίων σε ξενοδοχεία αλλά και η εύκολη πρόσβαση στο Los Angeles καθιστούν το Las Vegas ισχυρό αντίπαλο του κατά τα άλλα πολλά υποσχόμενου Macau.

Άντρη Χριστοφίδη
Πηγή: Bloomberg Businessweek

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί