Powered by

Σε Airbus μετονομάζεται η EADS

Και το όνομα αλλάζει στην EADS στο πλαίσιο της πλήρους αναδιάρθρωσης της ευρωπαϊκής αεροπορικής βιομηχανίας. Πλέον, θα ονομάζεται Airbus καθώς μάλιστα συγχωνεύονται οι ευαίσθητες αμυντικές μονάδες των δύο εταιριών σε ένα ενιαίο τμήμα.

Με άλλα λόγια, η μητρική εταιρεία παίρνει το όνομα της θυγατρικής και μάλιστα του πιο γνωστού brand name του ομίλου. Ο διευθύνων σύμβουλος Τομ Έντερς πίεζε στην κατεύθυνση μίας «κανονικής» διακυβέρνησης για τον όμιλο από τότε που η πρόταση για συγχώνευση με την BAE Systems κατέρρευσε λόγω των γερμανικών στάσεων. Τώρα κάνει λόγο για ένα «σημαντικό» βήμα και τονίζει ότι πρόκειται για «εξέλιξη και όχι επανάσταση» στον όμιλο. «Είναι το επόμενο λογικό βήμα για την ανάπτυξη της εταιρείας μας» δηλώνει χαρακτηριστικά.

H EADS δημιουργήθηκε πριν 13 χρόνια με τη συνδρομή εθνικών κρατών της Γηραιάς Ηπείρου. Ο όμιλος περιλαμβάνει την Airbus που κατασκευάζει εμπορικά αεροσκάφη, την Airbus Military που κατασκευάζει αεροσκάφη για στρατιωτικούς σκοπούς, την Eurocopter στον χώρο των ελικοπτέρων, την Astrium για εφαρμογές ασφάλειας όπως το Galileo και την Cassidian όπου μάλιστα η EADS συνεργάζεται με την κοινοπραξία Eurofighter.

«Η αλλαγή του ονόματος συγκεντρώνει όλη την εταιρεία κάτω από το καλύτερο brand που έχουμε» δηλώνει ο κ. Έντερς και συμπληρώνει: «Ενισχύει το μήνυμα, ότι μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα να πετάξουν».

Η μεγαλύτερη λειτουργεί αλλαγή στον όμιλο αφορά την Cassidian και την Airbus Military, οι οποίες ενώνονται σε μία μονάδα με έδρα στο Μόναχο. «Θέλουμε να ενισχύσουμε την άμυνα για να είναι πιο επιτυχής στις διεθνείς αγορές» δήλωσε ο κ. Έντερς.

Πηγή: euro2day.gr
 

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί