Powered by

Συρρίκνωση κατά 0,1% της ισπανικής οικονομίας

Συρρίκνωση της τάξης του 0,1% κατέγραψε η ισπανική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του 2013, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της χώρας, καθώς συνεχίστηκε η καταστροφική για την αγορά εργασίας ύφεση.
 
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι το ΑΕΠ της Ισπανίας συρρικνώθηκε κατά 0,5% το προηγούμενο τρίμηνο, μια συρρίκνωση που άρχισε από τα μέσα του 2011, ωθώντας την ανεργία πάνω από το 26%.
 
Σε ετήσια βάση η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 1,7% μετά από πτώση της τάξης του 2% τους πρώτους τρεις μήνες του χρόνου, αναφέρει το Ινστιτούτο σε μια προκαταρκτική του έκθεση.
 
Η συντηρητική Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι βασίζεται στις αυξανόμενες εξαγωγές και μια αναβίωση του τουρισμού για εξέλθει από την ύφεση που άρχισε μετά που μια δεκαετία άνθησης του τομέα των ακινήτων έφτασε σε ένα τέλος.
 
Η ανεργία σημείωσε πτώση για πρώτη φορά σε δύο χρόνια το 2ο τρίμηνο του 2013 στα 26,26% από το ρεκόρ του 27,17% του πρώτου τριμήνου είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη εβδομάδα. Το γεγονός οφείλεται κυρίως στον εποχικό τουρισμό που αναμένεται να είναι πιο έντονος φέτος, καθώς οι Ευρωπαίοι ψάχνουν για φτηνές διακοπές αποφεύγοντας την ίδια ώρα την Αίγυπτο και άλλες ανταγωνιστικές περιοχές στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική στις οποίες επικρατεί πολιτική αναταραχή.
Πηγή: ΚΥΠΕ 
 

Δειτε Επισης

Φθηνά δέματα τέλος στις ΗΠΑ...Αυξήσεις έως και 50% από Shein, Temu και Alibaba
Ανοικτή η Κίνα σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ μετά τα μηνύματα της Ουάσιγκτον-Πώς αντιδρούν οι αγορές
Πλήγμα στη βιομηχανία των ΗΠΑ λόγω δασμών Τραμπ-Σε χαμηλό πέντε μηνός ο δείκτης PMI
Άνοιγμα Κίνας στην Ευρώπη: Οι σχέσεις με την Ε.Ε. φέρνουν «πολύτιμη σταθερότητα» στην παγκόσμια οικονομία
Ανάπτυξη 0,4% στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο-Ποια κράτη ξεχώρισαν
Χρυσός: Διατηρεί τη σταθερότητά του εν μέσω εξελίξεων στο εμπόριο και τις αγορές-Ξεπέρασε και πάλι τις $3.000 η ουγγιά
Γλίτωσε την ύφεση η Γερμανία… Ανάπτυξη 0,2% το α’ τρίμηνο-Οι δασμοί απειλούν τις προοπτικές
ΗΠΑ: Στο έλεος της πολιτικής Τραμπ τα έργα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα
Πρώτα αρνητικά σημάδια από τους δασμούς στην κινεζική οικονομία-Βαρύ πλήγμα στη μεταποίηση τον Απρίλιο
Κίνα: Κατάρτισε «λευκή λίστα» με αμερικανικά προϊόντα που εξαιρούνται από τους δασμούς 125%