Powered by

Το Βερολίνο ενέκρινε τη δόση των δανείων προς την Ελλάδα

H επιτροπή προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου έδωσε τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, όπως αναμενόταν, το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Αθήνα.
 
Με αυτόν τον τρόπο άνοιξε ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 4 δισ. ευρώ, που ήδη είχε λάβει την έγκριση του Euroworking Group από την Παρασκευή.
Εντός της ημέρας συνεδριάζει εξάλλου και το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για την έκριση της δόσης των 1,7 δισ. ευρώ, η οποία αναμένεται να εκταμιευθεί την Τετάρτη.
 
Για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναμένεται να ενημερωθεί από τον επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα Πολ Τόμσεν.
 
Στην έκθεση του ΔΝΤ θα τονίζεται πως η Ελλάδα παρουσιάζει «θετική εξέλιξη» στην ολοκλήρωση της δημοσιονομικής της προσαρμογής και βρίσκεται σε «καλό δρόμο» για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων για το 2013.
 
Θα τονίζεται πως οι μακροοικονομικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας παραμένουν σε γενικές γραμμές «σύμφωνες με τις προβλέψεις του προγράμματος», με την επιστροφή στην ανάπτυξη να αναμένεται το 2014.
 
Το ΔΝΤ θα αναγνωρίζει ακόμη τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των εξωτερικών ανισορροπιών και για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας, κυρίως μέσα από εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας οι οποίες έχουν βελτιώσει την μισθολογική ευελιξία.
 
Η έκθεση θα αναφέρεται ακόμη στην δέσμευση των ελληνικών Αρχών να λάβουν μέτρα για αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην δημόσια διοίκηση, όπως η ολοκλήρωση των οργανογραμμάτων μέχρι το τέλος του έτους, η εφαρμογή καθεστώτων κινητικότητας και εσωτερικής ανακατανομής προσωπικού, και η επίτευξη των συμφωνηθέντων στόχων για τις υποχρεωτικές εξόδους από το Δημόσιο.
 
Πηγή: www.tanea.gr
 

Δειτε Επισης

ΔΝΤ: Η Ελλάδα θα πετυχαίνει πρωτογενή πλεονάσματα 2,1% του ΑΕΠ έως το 2029
Scope: Οι θετικές προοπτικές της Ελλάδας στηρίζονται από τη μείωση του χρέους
Από τις φθηνότερες χώρες της Ευρώπης στο ψωμί η Ελλάδα-Ο αριθμός των επιχειρήσεων στον κλάδο
Πού βάζει τον πήχη για τις ελληνικές τράπεζες η Goldman Sachs-Πώς επηρεάζουν τα επιτόκια
XA: Ένας επώδυνος χρηματιστηριακός κύκλος 13 και πλέον ετών φαίνεται να ολοκληρώνεται
S&P: Επιβεβαίωσε για την Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα BBB- με θετική προοπτική
Ξεπέρασαν τα 45 δις ευρώ τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας
Fitch Ratings: Πώς η Ελλάδα μειώνει κατά 50 μονάδες το χρέος της
Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Εφικτοί οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα
Τα τρία «κλειδιά» για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας-Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα έως το 2028