Powered by

Άρνηση απολογίας από τον Τσοχατζόπουλο

Την αναγκαιότητα κλήτευσης στο δικαστήριο όλων των μελών του ΚΥΣΕΑ την επίμαχη περίοδο κατά την οποία ο ίδιος κατηγορείται για αποδοχή μαύρου χρήματος και άλλα συναφή αδικήματα, επανέλαβε ο πρώην Υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, αρνούμενος να απολογηθεί και σημειώνοντας ότι η δίκη του είναι «εξόχως πολιτική» και δεν μπορεί να αγνοείται η ουσία.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος σε δήλωσή του χαρακτηρίζει «απορριπτικό» το δικαστήριο απέναντί του, υποστηρίζοντας ότι έχει απορρίψει όλες τις προτάσεις που κατέθεσε η δική του πλευρά, θεωρώντας ότι μπορούν να συμβάλουν στην πορεία διερεύνησης της υπόθεσης.

Στη δήλωση ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορεί το δικαστήριο ότι ασχολείται με τα δευτερεύοντα ζητήματα και αποφεύγει τα μεγάλα, σημειώνοντας ότι του είναι αδιανόητο «σε μία δίκαιη δίκη, ένα δικαστήριο να αρνηθεί τελικά, ενώ πηγαίνει σε απολογίες, να ασχοληθεί με το θέμα της έλευσης του αρμόδιου θεσμικού οργάνου της πολιτείας, το οποίο έχει την ευθύνη να παίρνει τις αποφάσεις».

Ο πρώην Υπουργός Άμυνας επαναλαμβάνει ότι η κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ είναι κίνηση «νομικά, πολιτικά και ουσιαστικά αναγκαία» καθώς, όπως είπε, το δικαστήριο δεν εξετάζει τη σύμβαση, αλλά την απόφαση αγοράς των συγκεκριμένων υποβρυχίων.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρει ότι, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες και με δεδομένη την αναγκαιότητα να παρουσιάσει ο ίδιος στην απολογία του τα πλήρη γεγονότα, θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ετοιμάσει την απολογία του, προτείνοντας ως εναλλακτική λύση την 26η Αυγούστου ή όποια άλλη ημερομηνία, η οποία θα διασφαλίζει το να έχει περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Σε πρώτο χρόνο, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του κ. Τσοχατζόπουλου και αποφάσισε να προχωρήσει στις απολογίες των υπόλοιπων κατηγορουμένων.

Δειτε Επισης

ΔΝΤ: Η Ελλάδα θα πετυχαίνει πρωτογενή πλεονάσματα 2,1% του ΑΕΠ έως το 2029
Scope: Οι θετικές προοπτικές της Ελλάδας στηρίζονται από τη μείωση του χρέους
Από τις φθηνότερες χώρες της Ευρώπης στο ψωμί η Ελλάδα-Ο αριθμός των επιχειρήσεων στον κλάδο
Πού βάζει τον πήχη για τις ελληνικές τράπεζες η Goldman Sachs-Πώς επηρεάζουν τα επιτόκια
XA: Ένας επώδυνος χρηματιστηριακός κύκλος 13 και πλέον ετών φαίνεται να ολοκληρώνεται
S&P: Επιβεβαίωσε για την Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα BBB- με θετική προοπτική
Ξεπέρασαν τα 45 δις ευρώ τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας
Fitch Ratings: Πώς η Ελλάδα μειώνει κατά 50 μονάδες το χρέος της
Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Εφικτοί οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα
Τα τρία «κλειδιά» για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας-Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα έως το 2028