Powered by

Πού βρίσκονται οι πιο παραγωγικές τράπεζες του κόσμου;

Οι δυτικές επενδυτικές τράπεζες επικρατούν στη λίστα με τον υψηλότερο μέσο όρο απολαβών ανά εργαζόμενο για το 2012. Αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν αποτελούν όλες καλό value for money. 
 
Ανάμεσα στις 50 μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, η Goldman Sachs ξεπερνά κατά πολύ τις υπόλοιπες, με το μέσο όρο απολαβών να αγγίζει τα $400.000 ανά εργαζόμενο. Σε αυτή την περίπτωση, το ποσό είναι ισάξιο της απόδοσης της. Ακόμα και με δαπάνες αυτού του ύψους η Goldman κατάφερε να αποδώσει το μέγιστο κέρδος ανά υπάλληλο, φτάνοντας το ποσό των $346.000. 
 
Αρκετές από τις 10 τράπεζες στην κορυφή της λίστας με τον υψηλότερο μέσο όρο απολαβών ανά εργαζόμενο είχαν είτε απώλειες είτε ελάχιστα κέρδη. Συγκεκριμένα, μόνο μία τράπεζα πέραν της Goldman, η σκανδιναβική τράπεζα Nordea, βρίσκεται τόσο στις πρώτες 10 με υψηλότερο μέσο όρο απολαβών όσο και στις πρώτες 10 με τα μεγαλύτερα κέρδη. 
 
Η Αυστραλία και η Κίνα επικρατούν στη λίστα με τις πιο αποδοτικές τράπεζες, αφού οκτώ από τις 10 στη λίστα διαθέτουν τα υψηλότερα κέρδη ανά εργαζόμενο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οκτώ από τους 10 πιο χαμηλόμισθους τραπεζίτες είναι Κινέζοι, ενώ οι αυστραλιανές τράπεζες συγκαταλέγονται στις πρώτες 20 με τον υψηλότερο μέσο όρο απολαβών κάτι που καθιστά τα καθαρά κέρδη των τραπεζών στην Αυστραλία εντυπωσιακά. 
 
Στον αντίποδα, η ρωσική τράπεζα Serbank έχει τις χαμηλότερες απολαβές ανά εργαζόμενο, αλλά παράλληλα και τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό υποκαταστημάτων στον κόσμο. 
 
Γενικά, στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού οι τράπεζες είναι κατά πολύ οι πιο επικερδείς με περισσότερα από $110.000 ανά εργαζόμενο σε μέσο όρο. Στη δεύτερη και τρίτη απομακρυσμένη θέση ακολουθεί η Λατινική και Βόρεια Αμερική αντίστοιχα. 
 
Τις χαμηλότερες αποδόσεις κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου είχαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες με μόνο $29.000 ανά εργαζόμενο. Αξιοσημείωτο είναι όμως, πως εξακολουθούν να έχουν τις δεύτερες πιο ψηλές απολαβές, μετά τη Βόρεια Αμερική, με το ποσό των $120,000. 
Πηγή: The Banker
 
Name
 

Δειτε Επισης

Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο