ΜΤΝ: Δίκτυο ευρωπαϊκών προδιαγραφών

Ποιότητα κορυφαίου επιπέδου προσφέρει το δίκτυο της ΜΤΝ σύμφωνα με μέτρηση που πραγματοποιήθηκε από ανεξάρτητο φορέα με μεθοδολογία πιστοποιημένη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες που διεξήγαγαν τη μέτρηση το δίκτυο της ΜΤΝ, με τεχνολογία 3G+, εγγυάται πολύ υψηλές ταχύτητες δεδομένων στην αγορά και αδιάλειπτη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Η μέτρηση Network Benchmark 2013 με δείγμα 4.700 κλήσεων πραγματοποιήθηκε από την Fasmetrics σύμφωνα με μεθοδολογία πιστοποιημένη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ακολουθώντας τα πρότυπα GSM. Βασίστηκε σε διεθνή κριτήρια αξιολόγησης του κλάδου και επικεντρώθηκε στον πληθυσμό και τη γεωγραφική εμβέλεια, την ποιότητα των κλήσεων και την ταχύτητα των δεδομένων.

Ο Chief Marketing Officer  της ΜΤΝ, Θάνος Χρονόπουλος δήλωσε ότι σκοπός της εταιρείας ήταν η διαρκής αξιολόγηση των δραστηριοτήτων της μέσα από τη συμμετοχή ανεξάρτητων τρίτων.

«Οι μετρήσεις πεδίου που ολοκληρώθηκαν από αξιόπιστους φορείς έδειξαν ότι η MTN διαθέτει κορυφαία ποιότητα δικτύου ολόκληρη την Κύπρο. Οι επιδόσεις μας βρίσκονται αρκετά υψηλότερα από τα διεθνή benchmark του κλάδου μας ακόμη και με τα πιο αυστηρά κριτήρια. Η ερευνητική μέθοδος διασφαλίζει ότι τα αποτελέσματα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν», είπε.

Ο Chief Executive Officer της Fasmetrics, κ. Κολοκοτρώνης, δήλωσε ότι «μετά από λεπτομερή έρευνα που διεξάχθηκε σε αστικές και αγροτικές περιοχές, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το δίκτυο της ΜΤΝ είναι άριστης ποιότητας και εφάμιλλο με δίκτυα Ευρωπαϊκών παρόχων μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη των πελατών της». Η Fasmetrics είναι μια αναγνωρισμένη εταιρεία που ασχολείται με μέτρηση δικτύων, με δραστηριότητες σε έξι χώρες και πελάτες όπως οι Vodafone, Nokia Siemens Networks, Huawei Technologies, Cosmote Group, Siemens, Alcatel κλπ.

Η ΜΤΝ πάντως ξεκαθαρίζει ότι η αναβάθμιση δεν σταματάει ποτέ εξού και  για το 2013 και το 2014 σχεδιάζει να επεκτείνει το δίκτυο 3G+ σε 24 προάστια και 60 θέσεις στα αστικά κέντρα, καλύπτοντας το 90% του πληθυσμού. Επίσης, θα ολοκληρωθούν έργα ανάπτυξης 100 χιλιομέτρων οπτικών ινών.
 

Δειτε Επισης

Η Κύπρος στα Artemis Accords-Φιλοδοξεί να γίνει αναπόσπαστο μέρος της διεθνούς διαστημικής κοινότητας
Cyprus Fintech Summit 2024: Η συγκέντρωση που πρόκειται να πυροδοτήσει την καινοτομία και την τεχνητή νοημοσύνη
Πρώτος εταιρικός και πλέον ένας από τους σημαντικούς δωρητές του TechIsland η PwC Κύπρου
Τα αποτελέσματα της έρευνας CITEA και η ανάλυση του Δείκτη CITEA-Τα σημαντικά ευρήματα
Το λογισμικό FRCS της Prognosys Solutions επαναπιστοποιήθηκε με το XBRL
Η IBM παρουσιάζει τα Granite 3.0: Υψηλής απόδοσης μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για επιχειρήσεις
Δυναμική παρουσία κυπριακών επιχειρήσεων πληροφορικής στην Έκθεση GITEX στο Ντουμπάι
Το cloud ERP ακολουθεί την ανάπτυξη της επιχείρησής σας-To σύστημα της Softone
Καλώδιο οπτικών ινών συνολικού μήκους 521.020 χιλιομέτρων για να συνδέσει Κύπρο, Ελλάδα, Ισραήλ, Γαλλία και Ιταλία
Samsung: Αναπτύσσει την πρώτη DRAM 24Gb GDDR7 για AI Computing επόμενης γενιάς-Tαχύτητα άνω των 40Gbps