Ι. Παναγιώτου: Επιτακτική ανάγκη το κοινωνικό έργο (video)

Σήμερα οι εταιρείες έχουν μεγαλύτερη ευθύνη απ’ ότι στο παρελθόν, για να επιτελέσουν κοινωνικό έργο, να στηρίξουν την ανεργία, να βοηθήσουν στα θέματα της κοινωνικής αλληλεγγύης και στα θέματα περιβάλλοντος. Αυτό τόνισε στην κάμερα του InBusinessnews.com, η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου, μιλώντας στο πλαίσιο του 6ου Συνεδρίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που διοργάνωσε η ΙΜΗ, την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Όπως είπε, οι εταιρείες πρέπει να αναπροσαρμοστούν με βάση τα δεδομένα τους, ώστε να δουν ποια θα είναι η δράση τους. «Εκεί που δεν υπάρχει δυνατότητα μεμονωμένα αυτό μπορεί να γίνει και μέσα από ομάδες εταιρειών, συνέργειες», σημείωσε.

Επισήμανε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα να γίνουν τώρα στις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε χωρίς απαραίτητα να σημαίνει αποκοπές μισθών ή μείωση προσωπικού.

«Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία, όταν μιλάμε για τα δικαιώματα των εργαζομένων τότε μιλάμε για μέρος της κοινωνικής ευθύνης ή για μια καλή ποιότητα ζωής στο χώρο κι ασφάλεια στο χώρο εργασίας ή και έξω απ’ αυτόν», ανέφερε. Τόνισε επίσης, ότι υπάρχουν απλά πράγματα να γίνουν όπως, που δεν σημαίνει απαραίτητα ότι απαιτούν χρήματα όπως, το να διοργανωθεί ένα φαγητό για ανθρώπους που έχουν ανάγκη, δεντροφυτεύσεις, δράσεις που αφορούν στην ενημέρωση του κοινού, να συμβάλουν στη λειτουργία ενός γηροκομείου, ενός ιατρικού κέντρου, ενός νηπιαγωγείου, να βοηθήσουν στη διαφάνεια, στη δικαιοσύνη γενικότερα».

Καταλήγοντας σημείωσε ότι υπάρχουν αξιέπαινες προσπάθειες εταιρειών και κάλεσε όλες να συμμετάσχουν γιατί οι καιροί το απαιτούν πιο επιτακτικά.


 

Δειτε Επισης

Οι δράσεις της Αρχής Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνου και οι σχεδιασμοί για το εγγύς μέλλον
To Kυπριακό Κέντρο Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών στην Κύπρο
Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο
Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Η PwC Κύπρου τίμησε τους εκπαιδευομένους της που ξεχώρισαν στις εξετάσεις ACA
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο