Αλ. Αντωναράς: Επιχειρήσεις κοινωνικά και ηθικά υπεύθυνες

Μια επιχείρηση, η οποία θέλει να είναι κοινωνικά υπεύθυνη δεν μπορεί να μην είναι ηθική και το ανάποδο. Αυτό τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής του Κυπριακού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής Δρ Αλέξανδρος Αντωναράς, μιλώντας στην κάμερα του INBusinessnews.com, στο πλαίσιο του 6ου Συνεδρίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που διοργάνωσε η ΙΜΗ, την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Εξήγησε ότι επιχειρηματική ηθική είναι ο τρόπος με τον οποίο η επιχείρηση αντιλαμβάνεται το πώς πρέπει να περιφέρεται σ’ όλους τους συμμέτοχους της, ακολουθώντας ένα κανόνα ηθικής συμπεριφοράς που συνάδει με τα πρότυπα της κοινωνίας. «Μια εταιρεία που θέλει να είναι ηθική δεν μπορεί να μην είναι και κοινωνικά υπεύθυνη. Πρόκειται για δύο έννοιες συνδεδεμένες και μαζί φέρουν πολύ καλά αποτελέσματα για την επιχείρηση», ανέφερε.

Στην παρούσα κατάσταση που νιώνουμε τώρα, ο κ. Αντωναράς σημείωσε πως πρέπει οι επιχειρήσεις να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών, καθώς έχει κλονιστεί κι ένας καλός τρόπος είναι η υπευθυνότητα και η κοινωνική ηθική.

Επισήμανε ακόμα ότι η εταιρική κοινωνική ευθύνη σχετίζεται με τη βιώσιμη ανάπτυξη. «Αυτό δεν σημαίνει ότι μία επιχείρηση δεν πρέπει να στοχεύει στη δική της βιώσιμη ανάπτυξη», είπε και πρόσθεσε: «Αν θέλει μια επιχείρηση να συνεχίσει να υπάρχει και τις επόμενες δεκαετίες θα πρέπει να κτίσει ένα κοινωνικό  προφίλ που θα της επιτρέψει να έχει σημαντική σχέση με τους πελάτες της, τους πολίτες, να κτίσει εμπιστοσύνη και μπορέσει μ’ αυτό τον τρόπο να έχει πιστούς πελάτες που θα την στηρίζουν τα επόμενα χρόνια, ενώ το μέλλον της εξαρτάται κι από τα οικονομικά της αποτελέσματα».

Καταλήγοντας τόνισε ότι επιχειρήσεις, οι οποίες δεν υπολογίζουν το αύριο και ζουν μόνο για το σήμερα, πολύ απλά δεν θα υπάρχουν αύριο.


 

Δειτε Επισης

Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)
Ανακαλύψτε τις στρατηγικές προστασίας του Οργανισμού σας στον ψηφιακό κόσμο
SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
Οι δράσεις της Αρχής Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνου και οι σχεδιασμοί για το εγγύς μέλλον
To Kυπριακό Κέντρο Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών στην Κύπρο
Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο