Δεν ήξερες, δεν σκέφτηκες;
07:52 - 18 Ιουλίου 2013
Έχουμε και λέμε, ο Κυπρή δεν ήξερε για τα ελληνικά ομόλογα στην Τράπεζα Κύπρου μέχρι πολύ αργότερα, ο Ξενοφώντος το ίδιο, ο Αρτέμη το ίδιο. Ένας εκτελεστικός διευθυντής και δύο μέλη του ΔΣ για πολλά χρόνια. Ο ένας μάλιστα διετέλεσε εκτελεστικός για πολλά χρόνια πρόεδρος και αντιπρόεδρος.
Να δεχθώ πως δεν ξέρατε. Δεν σας το είπαν τέλος πάντων (η οικονομία πάει καλά. Όχι αυτό είναι του Δημήτρη). Δεν διερωτηθήκατε;
Δεν διερωτηθήκατε πως το 2010 και το 2011 η τράπεζα κατέγραφε κέρδη κάθε τρίμηνο (μέχρι το PSI) ενώ η Ελλάδα βούλιαζε και η Κύπρος ίσα που επέπλεε;
Δεν διερωτηθήκατε γιατί κάθε χρόνο η τράπεζα έθετε στόχους κερδοφορίας 300-400εκ. για την επόμενη χρονιά ενώ όλοι οι άλλοι μιλούσαν για αβέβαιο περιβάλλον στο οποίο δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις; Το αστείο είναι πως εμείς οι δημοσιογράφοι επικροτούσαμε την Τράπεζα Κύπρου που είχε στόχους ενώ οι άλλοι δεν τολμούσαν. Λες και μιλούσαμε για κανένα φοιτητή που έβαλε στόχο να περάσει στην ιατρική (αν είναι ακόμα δύσκολο δηλαδή γιατί δεν ξέρω).
Δεν διερωτήθηκε ένας από το Διοικητικό Συμβούλιο που είναι τα όρια αγοράς ελληνικών ομολόγων; Τον Μάρτιο του 2010 ορίστηκαν στα 2δις ευρώ. Μέχρι τον Ιούνιο του 2011 που αποφασίστηκε το πρώτο κούρεμα, με τις συνεχείς υποβαθμίσεις της Ελλάδας, δεν πέρασε από το μυαλό ούτε ενός η σκέψη: «Κύριοι μήπως να αλλάξουμε την πολιτική μας για τα ελληνικά ομόλογα; Μήπως να μειώσουμε το όριο στο 1δις ή στα 500εκ; Αλήθεια, πόσα ελληνικά ομόλογα έχουμε σήμερα;».
Δεν είδε κανείς τις παρουσιάσεις σε επενδυτές όπου φαίνεται ξεκάθαρα από προέρχονταν τα έσοδα του συγκροτήματος;
Κανένας δεν έκανε αυτές τις σκέψεις;
Άσε και το άλλο. Όλοι έχουν ενδοιασμούς για εξαγορά Uniastrum αλλά όλοι πείστηκαν από τους υπόλοιπους και τελικά αποφάσισαν ομόφωνα υπέρ!