Powered by

Νέο αρνητικό ρεκόρ φτώχειας στην Ιταλία

 
Αρνητικό ρεκόρ σε ό,τι αφορά την αύξηση της φτώχειας σημειώνει η Ιταλία, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτου της χώρας Istat.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τα άτομα «σε απόλυτες συνθήκες φτώχειας», από το 5,7% του πληθυσμού που ήταν το 2011, άγγιξαν πέρσι το 8%, ποσοστό που αποτελεί και αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων οκτώ ετών.
 
Πρόκειται για άτομα που «δεν μπορούν ούτε να αγοράσουν τα στοιχειώδη, απαραίτητα αγαθά για μια αξιοπρεπή ζωή», όπως τονίζεται σε ειδική έκθεση.
 
Σχεδόν το 50% ζει σε περιφέρειες της Νότιας Ιταλίας, οι οποίες μαστίζονται από χρόνιο πρόβλημα ανεργίας και οργανωμένου εγκλήματος.
 
Το 15,8% των Ιταλών - 9.563.000 πολίτες - ζει, σύμφωνα με το Istat, «σε συνθήκες σχετικής φτώχειας». Το όριο για να ενταχθεί μια οικογένεια με δύο μέλη στην στατιστική αυτή κατηγορία είναι «να διαθέτει μηνιαίο εισόδημα χαμηλότερο των εννιακοσίων ενενήντα ευρώ».
 
Οι ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι και λογίζονται φτωχοί είναι το 8,6% του συνόλου. Όπως υπογραμμίζουν οι παρατηρητές, στην περίπτωση αυτή, οι κάτοχοι κατώτατων συντάξεων μπορούν να θεωρηθούν, εν μέρει, «τυχεροί», διότι οι μηνιαίες αποδοχές τους προσαρμόζονται, υποχρεωτικά, στις αυξήσεις του πληθωρισμού.
Πηγή: ΚΥΠΕ - ΑΠΕ 
 

Δειτε Επισης

Φθηνά δέματα τέλος στις ΗΠΑ...Αυξήσεις έως και 50% από Shein, Temu και Alibaba
Ανοικτή η Κίνα σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ μετά τα μηνύματα της Ουάσιγκτον-Πώς αντιδρούν οι αγορές
Πλήγμα στη βιομηχανία των ΗΠΑ λόγω δασμών Τραμπ-Σε χαμηλό πέντε μηνός ο δείκτης PMI
Άνοιγμα Κίνας στην Ευρώπη: Οι σχέσεις με την Ε.Ε. φέρνουν «πολύτιμη σταθερότητα» στην παγκόσμια οικονομία
Ανάπτυξη 0,4% στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο-Ποια κράτη ξεχώρισαν
Χρυσός: Διατηρεί τη σταθερότητά του εν μέσω εξελίξεων στο εμπόριο και τις αγορές-Ξεπέρασε και πάλι τις $3.000 η ουγγιά
Γλίτωσε την ύφεση η Γερμανία… Ανάπτυξη 0,2% το α’ τρίμηνο-Οι δασμοί απειλούν τις προοπτικές
ΗΠΑ: Στο έλεος της πολιτικής Τραμπ τα έργα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα
Πρώτα αρνητικά σημάδια από τους δασμούς στην κινεζική οικονομία-Βαρύ πλήγμα στη μεταποίηση τον Απρίλιο
Κίνα: Κατάρτισε «λευκή λίστα» με αμερικανικά προϊόντα που εξαιρούνται από τους δασμούς 125%