Powered by

Ολάντ: Κοντά στην ανάπτυξη η Γαλλία

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ διαβεβαίωσε πως η οικονομική ανάπτυξη έχει μπει σε τροχιά, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της 14ης Ιουλίου.

"Η ανάκαμψη είναι εδώ", διεμήνυσε ο Ολάντ στην ερώτηση εάν η πρόβλεψη για συρρίκνωση κατά 0,2% της γαλλικής οικονομίας για το 2013 από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής τον ανησυχεί.

"Υπάρχει μία βιομηχανική παραγωγή που επανακινείται", επιχειρηματολόγησε, διευκρινίζοντας πως η Γαλλία είναι "η χώρα εκείνη στην Ευρώπη που η βιομηχανική παραγωγή ξαναμπήκε σε κίνηση με τη μεγαλύτερη ταχύτητα". Ερωτηθείς για τον κίνδυνο να χαθεί εν τη γενέσει της η ανάκαμψη λόγω της αύξησης των φόρων, ο Πρόεδρος δεσμεύθηκε ότι η αύξηση αυτή θα είναι "στο ιδεώδες ύψος, το λιγότερο δυνατό". "Ναι, θα το κάνουμε, έχουμε κάνει ήδη οικονομίες, και δεν πρόκειται να προβώ σε αύξηση φόρων παρά μόνον εάν αυτοί είναι απολύτως απαραίτητοι, στο ιδεώδες ύψος, το λιγότερο δυνατόν", τόνισε.

 Τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 0,6% μόνο στον βιομηχανικό τομέα, χωρίς να ληφθούν υπ' όψη οι τομείς της ενέργειας και η εξορυκτική βιομηχανία. Τον Μάιο, πάντως, η παραγωγή είχε μειωθεί κατά 0,4% σε σχέση προς τον προηγούμενο μήνα, μετά την αύξησή της κατά 2,2% τον Απρίλιο.

Δειτε Επισης

Φθηνά δέματα τέλος στις ΗΠΑ...Αυξήσεις έως και 50% από Shein, Temu και Alibaba
Ανοικτή η Κίνα σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ μετά τα μηνύματα της Ουάσιγκτον-Πώς αντιδρούν οι αγορές
Πλήγμα στη βιομηχανία των ΗΠΑ λόγω δασμών Τραμπ-Σε χαμηλό πέντε μηνός ο δείκτης PMI
Άνοιγμα Κίνας στην Ευρώπη: Οι σχέσεις με την Ε.Ε. φέρνουν «πολύτιμη σταθερότητα» στην παγκόσμια οικονομία
Ανάπτυξη 0,4% στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο-Ποια κράτη ξεχώρισαν
Χρυσός: Διατηρεί τη σταθερότητά του εν μέσω εξελίξεων στο εμπόριο και τις αγορές-Ξεπέρασε και πάλι τις $3.000 η ουγγιά
Γλίτωσε την ύφεση η Γερμανία… Ανάπτυξη 0,2% το α’ τρίμηνο-Οι δασμοί απειλούν τις προοπτικές
ΗΠΑ: Στο έλεος της πολιτικής Τραμπ τα έργα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα
Πρώτα αρνητικά σημάδια από τους δασμούς στην κινεζική οικονομία-Βαρύ πλήγμα στη μεταποίηση τον Απρίλιο
Κίνα: Κατάρτισε «λευκή λίστα» με αμερικανικά προϊόντα που εξαιρούνται από τους δασμούς 125%