Powered by

Independent: Στην Κρήτη η «σαμπάνια» των ελαιόλαδων

«Αυτό το ελαιόλαδο από την Κρήτη είναι ακριβό, αλλά είναι η σαμπάνια των ελαιόλαδων». Έτσι περιγράφει το κρητικό ελαιόλαδο One ο βρετανικός Independent στο αφιέρωμα με τα δέκα καλύτερα τέτοια προϊόντα ελιάς στον κόσμο. 
 
Η εφημερίδα κατατάσσει το One στη δεύτερη θέση του κόσμου, πίσω από το σιτσιλιάνικο Nunez de Prado. Το κρητικό One είναι όντως ακριβό. Στην Αγγλία το μισό κιλό πωλείται ως και 39 στερλίνες. Στην Ελλάδα μέσω Internet μπορεί κανείς να προμηθευτεί την ίδια ποσότητα αντί 24 ευρώ. 
 
Βέβαια πολλά έχουν να κάνουν και με τη συσκευασία. Ένας επιπλέον λόγος που το συγκεκριμένο κρητικό ελαιόλαδο έχει γοητεύσει τους Ευρωπαίους είναι και η εκλεπτυσμένη παρουσίασή του: Σε γυάλινο τετράγωνο μπουκάλι, το οποίο προσφέρεται μέσα σε ένα ξύλινο κουτί. 
 
Στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων ελαιόλαδων του κόσμου, όπως τα κατέταξε ο Independent, βρίσκουμε άλλο ένα ελληνικό προϊόν: Το μεσσηνιακό Taste the Difference (Greek Kalamatan Extra Virgin Olive Oil), από ελιές του Ταυγέτου, το οποίο κατατάσσεται στην πέμπτη θέση παγκοσμίως.
 
Για το One η βρετανική εφημερίδα γράφει στη διαδικτυακή της έκδοση πως «είναι εκπληκτικά καλό με φρέσκο ψωμί», ενώ για το καλαματιανό λάδι περιγράφει ότι «βγάζει» αρώματα μήλου, λεμονιού και βοτάνων.
 
Πηγή: www.tanea.gr
 

Δειτε Επισης

Η ελληνική εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων που στηρίζει με 20 εκατ. ευρώ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος...Αυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Ιούνιο
Εξαγοράζει την «Σπιτική Κουζίνα» για να προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές σε μαγειρευτά φαγητά η Σκλαβενίτης
Ανεβάζει στροφές η αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα
Οι κίνδυνοι και οι συστάσεις του Δημοσιονομικού Συμβουλίου για την ελληνική οικονομία
Έκλεισε το deal για την πώληση της Ευρωκλινικής στην Generali Hellas
Κρουαζιέρες στην Ελλάδα: Σε ισχύ από σήμερα το τέλος ανά επιβάτη-Διαφοροποιείται το ύψος του τέλους ανά νησί
Παγκόσμιος πρωταθλητής αποδόσεων το Χρηματιστήριο Αθηνών το 2025-Γιατί οι διεθνείς επενδυτές αγοράζουν Ελλάδα
Ισχυρότερο πλαίσιο εποπτείας τραπεζών-Τι προβλέπεται για χορηγήσεις δανείων, ελέγχους για ξέπλυμα και αναφορές παραβάσεων
Αύξηση 2,6% στον τζίρο της ελληνικής βιομηχανίας τον Μάιο