Powered by

Σημάδια ανάκαμψης στην Ιρλανδία

Ο ιρλανδικός μεταποιητικός κλάδος αναπτύχθηκε τον Ιούνιο για πρώτη φορά τους τέσσερις τελευταίους μήνες, σηματοδοτώντας μια ισχυρότερη ανάκαμψη για τον κλάδο αργότερα στη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ωστόσο, στις 50,3 μονάδες, ο δείκτης ήταν ελαφρώς μόνο υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει τη συρρίκνωση από την επέκταση, και οι νέες παραγγελίες για εξαγωγές συνέχισαν να υποχωρούν, σύμφωνα με την έρευνα της Markit Economics και της Investec Ireland.

Ο μεταποιητικός κλάδος της Ιρλανδίας συρρικνώθηκε για πρώτη φορά σε 13 μήνες το Μάρτιο, και ενώ τώρα αναπτύσσεται μόνο με οριακό ρυθμό, «υποψιαζόμαστε ότι αυτό μπορεί να αποδειχθεί ως η έναρξη μιας τάσης για βελτίωση, με την ώθηση της ισχυρότερης ζήτησης από το εξωτερικό», δήλωσε ο Phillip O’ Sullivan, επικεφαλής οικονομολόγος της Investec Ireland.

Τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα εμφάνισαν ότι η ιρλανδική οικονομία συρρικνώθηκε στη διάρκεια του τριμήνου μέχρι το Μάρτιο, καθώς η εξασθένιση των υπολοίπων οικονομιών της ευρωζώνης και του Ηνωμένου Βασιλείου, έπληξε τη ζήτηση για τις εξαγωγές της χώρας.

Τα στοιχεία για τον ΡΜΙ Ιουνίου συγκρίνονται με τις 49,7 μονάδες το Μάιο, τις 48 μονάδες τον Απρίλιο και τις 48,6 μονάδες το Μάρτιο, και παραμένουν χαμηλότερα από τις 51,5 μονάδες του Φεβρουαρίου, που είναι και ο τελευταίος μήνας που ο κλάδος παρουσίασε ανάπτυξη.

Δειτε Επισης

Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο