Amelco: Τα ψηλά επιτόκια δυσκολεύουν την επιβίωση

Τα ψηλά επιτόκια αποτρέπουν την ανάπτυξη και καθιστούν δύσκολη την επιβίωση των βιομηχανιών, τόνισε ο ιδιοκτήτης της κυπριακής βιομηχανίας Amelco Industries Ltd Κώστας Γιωργαλλής, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις κυπριακές βιομηχανίες στρωμάτων. 
 
Όπως είπε, ο επιχειρηματίας στην Κύπρο πληρώνει τόκους €5,6 δισ. για δάνεια και μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να φτάσει τα €70 δισ.. «Τυχόν μείωση των επιτοκίων θα σήμαινε την αύξηση της επικερδότητα των τραπεζών κατά 42%», επισήμανε, τονίζοντας ότι πρέπει να κινηθούμε για να βοηθήσουμε τα κυπριακά προϊόντα, χωρίς να επηρεάσουμε τους εισαγωγείς.
 
Η εταιρεία Amelco ιδρύθηκε το 1972 από τον κ. Γιωργαλλή κι είναι καθαρά εξαγωγική εταιρεία παρασκευής πρώτων υλών για την κατασκευή στρωμάτων. «Σήμερα κατασκευάζουμε μοναδικά εξειδικευμένα μηχανήματα του τομέα μας, τα οποία εξάγουμε σε Αργεντινή, Αμερική, Κορέα και αραβικές χώρες», επισήμανε ο κ. Γιωργαλλής. Πρόσθεσε ότι η βιομηχανία κατασκευής στρωμάτων δύσκολα επιβιώνει. «Παλαιότερα κατασκευάζαμε 1000 σούστες την ημέρα και τώρα μόλις που φτάνουμε τις 200», κατέληξε.
 

Δειτε Επισης

ΠΑΣΕΑ: Σε κατασκευαστή και ΤΟΜ η ευθύνη για ανακλήσεις-Η κατάθεση ενώπιον της ερευνητικής για Takata
Σε υπεραγορές και κρεοπωλεία της Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου-Διαβεβαιώνει για την επάρκεια και ποιότητα των προϊόντων
Skroutz.cy: Η νέα καμπάνια «Skroutz.cy: Shop everything» και πού στοχεύει
Πιο ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι-Τσιμπιμένες οι τιμές σε κρέατα και λαχανικά
Jumbo: Αυξημένες κατά 6% οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο
Καίει η τιμή του κυπριακού καφέ-Αύξηση 24,6% μέσα σε ένα χρόνο
Η Lidl Κύπρου δίνει πνοή στην ανθρωπιστική βοήθεια
Μ. Αντωνίου: Επάρκεια προϊόντων για το πλούσιο πασχαλινό τραπέζι-Αβεβαιότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω δασμών
ΑΛΦΑΜΕΓΑ & Bean Bar: €300 δώρο σε κάθε εργαζόμενο-To «ευχαριστώ» στο προσωπικό
Το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης του Kia EV3 προσφέρει πιο ομαλή οδήγηση και αυξημένη αυτονομία