Powered by

ΔΝΤ: Περιορισμένες οι προοπτικές της Γαλλίας

Τις εκτιμήσεις του για την πορεία της γαλλικής οικονομίας το τρέχον έτος υποβάθμισε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και προειδοποίησε πως η Γαλλία κινδυνεύει να μείνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις σε σχέση με τις χώρες της περιφέρεις της Ευρωζώνης εάν δεν κάνει κάτι γρήγορα να καταστήσει την οικονομία της πιο ανταγωνιστική.

Ενώ ο διεθνής Οργανισμός αναγνωρίζει ότι έχει επιτευχθεί "αξιοσημείωτη πρόοδος στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων", καλεί το Παρίσι να χτίσει πάνω στις μεταρρυθμίσεις που υιοθέτησε η κυβέρνηση του Σοσιαλιστή προέδρου Francois Hollande, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας μεταξύ επιχειρήσεων και εργατικών σωματείων που χάρισε μερική ευελιξία στην αγορά εργασίας αλλά και των μέτρων που συμφωνήθηκαν το φθινόπωρο για μείωση του κόστους εργασίας.

Παρ΄ολ΄αυτά, σημειώνει το ΔΝΤ, η Γαλλία, η οποία απέφυγε τις ραγδαίες επιπτώσεις της χρηματοοικονομικής κρίσης που χτύπησαν την περιφέρεια της Ευρωζώνης -συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας- και κατάφερε να διατηρήσει στα μάτια των επενδυτών το στάτους της μεγάλης οικονομίας της Ευρωζώνης, πλέον κινδυνεύει να μείνει πίσω.

"Το εξωτερικό περιβάλλον μεταβάλλεται ταχέως, με τις χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης να ανακτούν τη χαμένη τους ανταγωνιστικότητα», λέει το ΔΝΤ. «Μία επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων που άρχισε να υλοποιεί η γαλλική κυβέρνηση του τελευταίους έξι μήνες, κρίνεται απαραίτητη για να καλύψει αυτή την απόσταση».

Το ΔΝΤ υποβάθμισε το outlook της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης, μετά τη γερμανική. Προέβλεψε ότι η γαλλική οικονομία θα συρρικνωθεί 0,2% το τρέχον έτος, από συρρίκνωση 0,1% που ανέμενε προηγουμένως. Η ανάκαμψη στα τέλη του έτους θα ωθήσει την οικονομία σε ανάπτυξη 0,8% το επόμενο έτος, σύμφωνα με το ΔΝΤ.

Σημειώνεται ότι η γαλλική κυβέρνηση αναμένει ανάπτυξη 0,1% φέτος, ενώ η Κομισιόν έχει προβλέψει αντίθετα ύφεση 0,1%.

Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο