Powered by

Kamprad: Παραιτήθηκε από ΔΣ ΙΚΕΑ

Ο ιδρυτής της ΙΚΕΑ, ο 87χρονος Σουηδός Ingvar Kamprad, παραιτείται από το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου, παραδίδοντας την εξουσία στους τρεις γιους του. Πρόκειται για μία εμβληματική προσωπικότητα στο διεθνές επιχειρείν. Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο που δημιούργησε τον κολοσσό στον χώρο των επίπλων πριν από 70 χρόνια. Τώρα παραιτείται από το διοικητικό συμβούλιο της Inter IKEA Holding στην οποία ανήκει το brand name και η πνευματική ιδιοκτησία της ΙΚΕΑ. Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου αναλαμβάνει ο μικρότερος γιός του, Mathias.

«Θεωρώ ότι αυτή είναι μία καλή στιγμή να φύγω από το διοικητικό συμβούλιο της Inter Ikea. Έτσι κάνουμε ένα ακόμη βήμα στην αλλαγή γενιάς που συνεχίζεται εδώ και μερικά χρόνια» αναφέρει ο ίδιος στην ανακοίνωσή του.

Πλέον, ο κ. Kamprad έχει παραιτηθεί σχεδόν από όλες τις επίσημες θέσεις που κατείχε στο σουηδικό όμιλο. Από τη δεκαετία του 1980 είχε αρχίσει αν δημιουργεί μία πολύπλοκη δομή ώστε να προστατεύσει την ΙΚΕΑ από τον κίνδυνο διαμάχης μεταξύ των διαδόχων του ή από ενδεχόμενη εξαγορά.

Οι τρεις γιοι του, - Peter, Jonas και Mathias – έχουν τώρα θέσεις στα τρία σημαντικά τμήματα της οικογενειακής τους αυτοκρατορίας. Ο Peter είναι πρόεδρος της Ikano, της εταιρείας που διαχειρίζεται την οικογενειακή περιουσία στην οποία ανήκουν πολλά καταστήματα της ΙΚΕΑ, ενώ ο Jonas είναι πρόεδρος της Ingka, της μητρικής εταιρείας της Ikea Group. Η Inter Ikea έχει διαφορετική διαχείριση και έχει την ιδιοκτησία του brand name, ενώ όλα τα καταστήματα Ikea της καταβάλουν πνευματικά δικαιώματα 3% επί των εσόδων.

από euro2day

Δειτε Επισης

Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο