Powered by

To Hilton Νέας Υόρκης σταματάει το room service του

Το ξενοδοχείο Hilton ετοιμάζεται να σταματήσει το room service που προσφέρει στα 1980 δωμάτιά του αρχίζοντας από τον Αύγουστο. Σύμφωνα με το Bloomberg Business Week, το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης αντί αυτού θα προσφέρει «grab ‘n go» καφετέρια αυτοεξυπηρέτησης.
 
Η αλήθεια είναι ότι τα ξενοδοχεία δεν φτιάχνουν χρήματα προσφέροντας room service, καθώς έχει ψηλό εργατικό κόστος. Μάλιστα, εκφράστηκε η πεποίθηση ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα του Hilton.
 
Έρευνα που πραγματοποίησε το Trip Advisor σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και σ’ όλο τον κόσμο, έδειξε παράλογες τιμές στα room services των ξενοδοχείων. Για παράδειγμα, ένα club sandwich που ζητά ο πελάτης στη 1 η ώρα τα ξημερώματα, στη Ζυρίχη στοιχίζει κατά μέσο όρο $29, ενώ μία Coke στοιχίζει περίπου $6 στη Χιονολουλού και $7.72 στο Όσλο. 
 
Αν προσθέσουμε τη χρέωση υποχρεωτικού σέρβις και τη χρέωση διανομής, τότε το room service μοιάζει με χρυσορυχείο για τα ξενοδοχεία. Παρόλα αυτά, το εργασιακό κόστος είναι πολύ ψηλό. Ήδη, το Hilton αποδεσμεύει 55 άτομα. Στην αντίθετη περίπτωση, για να μπορέσει να διατηρήσει το room service απαιτείται αρκετό εργατικό δυναμικό να δουλεύει κατά τη διάρκεια της μέρας.
 
Πηγή: Bloomberg Business Week
 

Δειτε Επισης

Η Ε.Ε. παρατείνει τα οικονομικά περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας για άλλους έξι μήνες
Σε χαμηλό τετραετίας το δολάριο-Αυξάνεται η αισιοδοξία για εμπορικές συμφωνίες και μειώσεις επιτοκίων
Ιταλία: Αμετάβλητος ο πληθωρισμός κάτω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ
Γερμανία: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις λιανικές πωλήσεις τον Μάιο
Άλμα για την βρετανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο πριν τους δασμούς Τραμπ
Νέα άνοδος για τον χρυσό με το βλέμμα στα εμπορικά deals και το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ
Καναδάς: Ακυρώνει φόρο σε τεχνολογικούς κολοσσούς ενόψει συμφωνίας με τις ΗΠΑ για το εμπόριο
Βρέθηκε αγοραστής για την TikTok στις ΗΠΑ-Αναμένεται έγκριση από Κίνα
Πώς οι αβεβαιότητες του εμπορικού πολέμου δυσκολεύουν την προσπάθεια της ΕΚΤ
Αδειάζει η κλεψύδρα για εμπορική συμφωνία Ε.Ε. με ΗΠΑ-Εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία Ντόναλντ Τραμπ