Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού στη Λεμεσό

Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού: ICOT2013 διοργανώνει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Διεθνής Ένωση Τουριστικής Πολιτικής, στις 5 - 8 Ιουνίου 2013.  Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, στη Λεμεσό, στο κτίριο Ανδρέας Θεμιστοκλέους και εστιάζεται στις «Τάσεις, Επιπτώσεις και Πολιτικές της Αειφορικής Τουριστικής Ανάπτυξης».
 
Η ανάπτυξη του μαζικού τουρισμού δημιούργησε προβλήματα που επηρέασαν προορισμούς και τοπικές κοινότητες, σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Για να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα, πολλές κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, κοινωνίες και τουριστικοί φορείς, έχουν στραφεί σε αειφορικές μορφές τουριστικής ανάπτυξης. Αν και αυτή η τάση έχει προσελκύσει την προσοχή της τουριστικής βιομηχανίας και μεγάλο ακαδημαϊκό ενδιαφέρον, υπάρχουν πολλές πτυχές της αειφορικής τουριστικής ανάπτυξης που δεν είναι ευρέως γνωστές και απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση.
 
Το Διεθνές Συνέδριο ICOT2013 έχει ως στόχο να συμβάλει στη συνεχή διαπραγμάτευση σχετικά με ζητήματα που τίθενται για την αειφορική τουριστική ανάπτυξη. Μέσα από τις παρουσιάσεις που θα γίνουν από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς διεθνούς κύρους, φιλοδοξεί στη διαμόρφωση πολιτικής για την αειφορική τουριστική ανάπτυξη. 
 
Κατά την έναρξη του συνεδρίου την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 θα απευθύνουν χαιρετισμούς η Αντιπρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου Τούλα Ονουφρίου και ο πρόεδρος του Συνεδρίου Δρ. Κωνσταντίνο Ανδριώτη, ενώ ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος θα υποδεχθεί τους συνέδρους την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013, στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού. 
 
Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν περίπου 150 ακαδημαϊκοί, ερευνητές, φορείς χάραξης πολιτικής, σύμβουλοι επιχειρήσεων, επαγγελματίες, κυβερνητικοί φορείς και φοιτητές από τομείς που αφορούν στον τουρισμό από συνολικά 39 χώρες.
 
Για την εγγραφή ή οποιαδήποτε άλλα ερωτήματα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου: www.iatour.net/icot2013, ή/και απευθύνεστε στoν κ. Κωνσταντίνο Ανδριώτη, τηλ. επικ. 2500 2237, 99453237, ηλ. διεύθυνση: k.andriotis@iatour.net.
 

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας