“Ex-Smokers are Unstoppable”

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος 2013, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι από τη μέρα της έναρξης της εκστρατείας το 2011, περισσότεροι από 380,000 ευρωπαίοι έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα διακοπής του καπνίσματος “Ex-Smokers are Unstoppable”, γεγονός που αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου να βοηθηθούν μισό εκατομμύριο άνθρωποι να απαλλαγούν από το κάπνισμα μέχρι το τέλος του 2013.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας και Πολιτικής Καταναλωτών, Τόνιο Μπορτζ, δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την επιτυχία της εκστρατείας ‘Ex Smokers are Unstoppable’, η οποία φαίνεται και από τους αριθμούς που ανακοινώθηκαν σήμερα. Είναι ξεκάθαρο ότι η επισήμανση των θετικών στοιχείων του να είσαι πρώην καπνιστής, όπως η βελτίωση στην υγεία και η εξοικονόμηση χρημάτων, έχει απήχηση στους καπνιστές. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος 2013, θα ήθελα να συγχαρώ τον κάθε καπνιστή ξεχωριστά που κάνει βήματα για να απαλλαγεί από το κάπνισμα.»

Πολλοί καπνιστές στην ΕΕ χρησιμοποιούν το πρόγραμμα iCoach για να μπορέσουν να απαλλαγούν από το κάπνισμα. Το iCoach είναι ένα δωρεάν, ηλεκτρονικό, διαδικτυακό εργαλείο το οποίο προσφέρει ειδική υποστήριξη μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων και εφαρμογές κινητών τηλεφώνων διαθέσιμες στις 22 επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Το καταγεγραμμένο ποσοστό ανθρώπων που χρησιμοποιούν το iCoach και διέκοψαν το κάπνισμα ανέρχεται σε 37%¹, ποσοστό που αντιστοιχεί σε αυτούς που μετά από τρεις μήνες στο πρόγραμμα καταγράφηκαν ως μη καπνιστές.

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επίτευξη του στόχου μιας Ευρώπης απελευθερωμένης από το κάπνισμα αποτελεί και το πρόγραμμα ‘Quit Smoking with Barca’, το οποίο παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2012. Από την έναρξη του, το πρόγραμμα έχει προσελκύσει περισσότερους από 72,000 ποδοσφαιρόφιλους για να  σταματήσουν το κάπνισμα υπό την καθοδήγηση των παικτών, των προπονητών και άλλου προσωπικού της Barca. Στόχος του προγράμματος ‘Quit Smoking with Barca’ είναι να προσεγγιστούν 99,000 ποδοσφαιρόφιλοι, αριθμός ο οποίος αντιπροσωπεύει τον αριθμό πρώην καπνιστών που χρειάζεται για να γεμίσει το στάδιο Camp Nou.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος πραγματοποιούνται εκδηλώσεις  “Ex-Smokers are Unstoppable”  σε όλη την Ευρώπη.
 

Δειτε Επισης

To Kυπριακό Κέντρο Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών στην Κύπρο
Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο
Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Η PwC Κύπρου τίμησε τους εκπαιδευομένους της που ξεχώρισαν στις εξετάσεις ACA
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Πώς μια παλιά αποθήκη χαρουπιών μετατράπηκε σε κόμβο πολιτισμού στην καλλιτεχνική σκηνή της Λεμεσού