Powered by

Lagarde: Ελπίζω να κρατήσει η νέα ελληνική κυβέρνηση

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό πρακτορείο και μεταδόθηκε το περιεχόμενό της σήμερα εξέφρασε ελπίδα ότι "κάποτε στο μέλλον" θα αναγνωριστεί η δράση του ΔΝΤ στην ευρωπαϊκή ήπειρο, δράση η οποία επικρίνεται σήμερα.

Στην ίδια συνέντευξη η κυρία Λαγκάρντ εξέφρασε επίσης ελπίδα η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα "να κρατήσει καλά".

Επιπλέον, η προϊσταμένη του ΔΝΤ προέβλεψε ότι τυχόν εκταμίευση δανειακής δόσης από το ΔΝΤ προς την Αίγυπτο, η οικονομία της οποίας είναι σε καμπή, "δεν θα επαρκέσει" για να ξεπεράσει η χώρα αυτή τις τωρινές δυσκολίες της.

Έκρινε ταυτοχρόνως ότι είναι "μεμπτές" και "γενεσιουργές αδικίας" οι τεχνικές της φορο-αποφυγής, που μετέρχονται οι πολυεθνικοί όμιλοι για να συρρικνώσουν τα φορολογικά βάρη τους.

Τέλος, υπογράμμισε στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ότι "δεν έχει φιλοδοξία", να διαδραματίσει στο μέλλον κάποιο ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή στην πατρίδα της Γαλλία.

Πηγή: capital.gr

Δειτε Επισης

Στο 2,2% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το α’ τρίμηνο
Στο 10,4% αυξήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2025
S&P: Εγκρίνει την πρόωρη εξόφληση δανείων του πρώτου μνημονίου-Θετικές οι προοπτικές κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών
Αύξηση 6,8% στις τιμές διαμερισμάτων στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο-Οι διαφορές ανάμεσα σε νέα και παλαιά
Άνοδος παραγωγής και νέων παραγγελιών το Μάιο στην Ελλάδα
Eπιβεβαίωσε στη βαθμίδα ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο o Scope
Στο 8,3% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο
UBS: Η ελληνική οικονομία εμφανίζει ισχυρή δυναμική και ανθεκτικότητα-Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης και αποκλιμάκωση χρέους
Γ. Κοντόπουλος: Τα δύο κρίσιμα «παράθυρα» για την αναβάθμιση του ελληνικού Χρηματιστηρίου
Χρηματιστήριο Αθηνών: Το νέο στοίχημα, τα ατού της αγοράς και οι εξωτερικοί κίνδυνοι