Powered by

ΕΕ: «Πράσινες» ενισχύσεις σε ενεργούς αγρότες

«Πράσινες» ενισχύσεις σε επαγγελματίες αγρότες, έξτρα πριμ σε νέους γεωργούς και σε λιγότερο ευνοημένες περιοχές, χωρίς την χρήση των μέχρι σήμερα γνωστών ως ιστορικών δικαιωμάτων, προβλέπονται - μεταξύ άλλων – στην συμφωνία για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2013, στην οποία κατέληξαν την Πέμπτη 26 Ιουνίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Φυσικά, τα τελικά νούμερα τελούν υπό την αίρεση των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το διάστημα 2014 – 2020.

Πάντως, από την πλευρά του ο αρμόδιος Επίτροπος για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, κ. Dacian Cioloş, δήλωσε ενθουσιασμένος με την εν λόγω συμφωνία καθώς: «Δίνει στην Κοινή Αγροτική Πολιτική μια νέα κατεύθυνση, η οποία λαμβάνει περισσότερο υπόψη τις προσδοκίες της κοινωνίας, όπως εκφράστηκαν κατά τη δημόσια συζήτηση την άνοιξη του 2010. Η συμφωνία αυτή θα οδηγήσει σε ριζικές αλλαγές: κάνοντας τις άμεσες ενισχύσεις δίκαιες και πράσινες, ενισχύοντας τη θέση των γεωργών στην αλυσίδα παραγωγής τροφίμων και καθιστώντας την ΚΑΠ αποτελεσματικότερη και διαφανέστερη. Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν ισχυρή απάντηση της ΕΕ στις προκλήσεις της ασφάλειας των τροφίμων, της κλιματικής αλλαγής, της ανάπτυξης και της απασχόλησης στις αγροτικές περιοχές. Η ΚΑΠ θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στην επίτευξη του γενικού στόχου της προώθησης της έξυπνης, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης».

Δειτε Επισης

Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο