Ο Μ. Μασουράκης παραδίδει… μαθήματα από την Ελλάδα

Στην ημερίδα Το Μνημόνιο και η κυπριακή οικονομία - Μαθήματα από την Ελλάδα» που διοργανώνει η Alpha Bank Cyprus Ltd, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου,  θα μιλήσει  ο Μιχάλης Μασουράκης, Ανώτερος Διευθυντής Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank A.E. και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Ο Μιχάλης Μασουράκης είναι Ανώτερος Διευθυντής Οικονομικών Μελετών στην Alpha Bank στην οποία εργάζεται από το 1996.
 
Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (1975). Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του
σπουδές στο American University, Washington DC (MA, 1979) και στο Graduate Center of the City University of New York (PhD, 1983).
 
Διετέλεσε Λέκτορας Οικονομικών στο Hunter College, New York (1981-1983), Οικονομολόγος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (1983-1987), Οικονομολόγος στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (1987-1996) και Σύμβουλος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (1994-1996).
 
Στην περίοδο 1988-1996 διετέλεσε Αναπληρωματικό Μέλος στην Νομισματική
Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Διετέλεσε, επίσης, Μέλος του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την περίοδο 2000-2004.
 
Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

Η ημερίδα «Το Μνημόνιο και η κυπριακή οικονομία - Μαθήματα από την Ελλάδα», θα διεξαχθεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο Hilton Λευκωσίας. Η ημερίδα θα επιχειρήσει να δώσει επιστημονικές και συνάμα πρακτικές απαντήσεις σε ερωτήματα που ταλανίζουν κάθε επιχειρηματικό στέλεχος αναφορικά με την κρίση και το μνημόνιο.

Στην ημερίδα θα μιλήσει επίσης ο Θεόδωρος Πελαγίδης, Non-resident Senior Fellow στο The Brookings Institution και Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, αναλύει το θέμα «Ελληνική οικονομία - Αξιολόγηση των περιοριστικών οικονομικών πολιτικών κατά την περίοδο των Μνημονίων 2010-2013». Μεταξύ άλλων η εισήγησή του διερευνά το ελληνικό παράδοξο της ταχύρυθμης μεγέθυνσης και της ταυτόχρονα  επιδεινούμενης ανταγωνιστικότητας την περίοδο 1995-2008. Το βασικό της μέρος, όμως, επικεντρώνεται στα αποτελέσματα της ασκούμενης περιοριστικής οικονομικής πολιτικής την περίοδο 2010-2013. Εξετάζονται ιδιαιτέρως οι αστοχίες της εν λόγω πολιτικής έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη στην περίπτωση της Κύπρου. Ο Θεόδωρος Πελαγίδης είναι Επιστημονικός Διευθυντής του «Κέντρου Θεσμικών Μεταρρυθμίσεων» ενώ έχει ανακοινώσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια, δημοσιεύσεις σε διεθνείς συλλογικούς τόμους και τουλάχιστον  40 δημοσιεύσεις σε διεθνείς επιστημονικές επιθεωρήσεις και μεταξύ των οποίων: International Review of Law and Economics, Journal of Economic Policy Reform, Journal of Policy Modeling, Cambridge Journal of Economics, Journal of Post-Keynesian Economics, Challenge, The Magazine of Economic Affairs, Industrial Relations, Review of International Studies, κτλ.
 
 
Στην ημερίδα θα μιλήσει επίσης ο Ανδρέας Χριστοφίδης, Managing Director της KPMG Limited.

Η ημερίδα απευθύνεται σε  Επιχειρηματίες, Προέδρους Δ.Σ. και Ανώτερα Διευθυντικά Στελέχη Επιχειρήσεων, Επαγγελματίες Λογιστές και Δικηγόρους, Σύμβουλους Επιχειρήσεων, Μέλη Ημικρατικών Οργανισμών, Στελέχη Υπουργείου Οικονομικών και άλλων Υπουργείων, Μέλη Βουλής Αντιπροσώπων και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Είσοδος ελεύθερη (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)
Οργάνωση: Alpha Bank Cyprus Ltd. Υποστηρικτής: Πανεπιστήμιο Κύπρου. Συντονισμός: IMH. Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό INBusiness και inbusinessnews.com Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την IMH: τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, e-mail: events@imhbusiness.com και online registration στο www.imhbusiness.com.  
 

Δειτε Επισης

To Kυπριακό Κέντρο Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών στην Κύπρο
Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο
Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Η PwC Κύπρου τίμησε τους εκπαιδευομένους της που ξεχώρισαν στις εξετάσεις ACA
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Πώς μια παλιά αποθήκη χαρουπιών μετατράπηκε σε κόμβο πολιτισμού στην καλλιτεχνική σκηνή της Λεμεσού