Γιάννης Καρούσος: Ζημιογόνο το «All inclusive»;

Σύσκεψη με θέμα τις ζημιογόνες επιπτώσεις της λειτουργίας του «All Inclusive» στις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, πραγμαοτποιήθηκε πρόσφατα, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσου.
 
Όλοι όσοι πήραν μέρος στη συζήτηση, παραδέχθηκαν ότι η ύπαρξη του «All Inclusive» είναι αναγκαία, αφού μελέτες καταδεικνύουν ότι το 60% των ταξιδιωτών προτιμούν αυτή την τάση αγοράς, ενώ στη Γερμανία οι πελάτες που κλείνουν διακοπές σε πακέτο από οργανωτές ταξιδιών ανέρχονται στο 70%.
 
Όπως τονίστηκε, στόχος δεν είναι η κατάργησή του, αλλά ο περιορισμός του και εκφράστηκαν διάφορες εισηγήσεις όπως, μείωση του ωραρίου του «All Inclusive», ο υποχρεωτικός περιορισμός του σε πέντε μέρες την εβδομάδα.  
 
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής, η οποία τον ερχόμενο Νοέμβριο θα πραγματοποιήσει συνέδριο, στο οποίο θα παρουσιαστούν στους εμπλεκόμενους φορείς οι εισηγήσεις  και τα περιοριστικά μέτρα που πρέπει να παρθούν για την «All Inclusive» μέθοδο, ώστε να μην κινδυνεύει η οικονομική και κοινωνική διάσταση του τουρισμού  της Αγίας Νάπας και της ευρύτερης περιοχής της Ελεύθερης Αμμοχώστου.
 
Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, του τοπικού Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ), του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ), των Τουριστικών Πρακτόρων, του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής (ΣΙΚΑΝ) και προσωπικότητες  από το χώρο της τουριστικής βιομηχανίας.
 
Στην αρχική τοποθέτησή του ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι τα τελευταία δύο χρόνια αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Αγία Νάπα αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο και η κίνηση σε μπυραρίες και εστιατόρια έχει μειωθεί περίπου στο 40% κάτι το οποίο όπως είπε, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, γι’ αυτό καλούνται να συμβάλουν όλοι για να βρουν λύσεις.
 
 
 

Δειτε Επισης

Πλοία-γίγαντες με πράσινη ενέργεια...Η νέα πορεία της ναυτιλίας
Χρηματιστήρια: Πώς οι συγχωνεύσεις και εξαγορές άλλαξαν τον χάρτη την τελευταία εικοσιπενταετία
Στο Λονδίνο για...προεκλογική η Χατζημανώλη-Προωθεί την υποψηφιότητα της Κύπρου για μέλος του Συμβουλίου του ΔΝΟ
Όταν ο ρόλος συναντά την προσωπικότητα
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Taste Cyprus 2025 by Mare Resorts: Η γευστική εμπειρία του καλοκαιριού συνεχίζεται-Δείτε πού και πότε
ΟΕΒ: Δυσανάλογο μέτρο με απρόβλεπτες συνέπειες για την αλυσίδα εφοδιασμού η απεργία μεταφορέων Α’
Εναρκτήρια εκδήλωση του Ερευνητικού Κέντρου Μνημοσύνη από την έδρα UNESCO του ΤΕΠΑΚ
Όλες οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τον έλεγχο των άμεσων ξένων επενδύσεων-«Σταθερό θεσμικό περιβάλλον»