Γιάννης Καρούσος: Ζημιογόνο το «All inclusive»;

Σύσκεψη με θέμα τις ζημιογόνες επιπτώσεις της λειτουργίας του «All Inclusive» στις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, πραγμαοτποιήθηκε πρόσφατα, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσου.
 
Όλοι όσοι πήραν μέρος στη συζήτηση, παραδέχθηκαν ότι η ύπαρξη του «All Inclusive» είναι αναγκαία, αφού μελέτες καταδεικνύουν ότι το 60% των ταξιδιωτών προτιμούν αυτή την τάση αγοράς, ενώ στη Γερμανία οι πελάτες που κλείνουν διακοπές σε πακέτο από οργανωτές ταξιδιών ανέρχονται στο 70%.
 
Όπως τονίστηκε, στόχος δεν είναι η κατάργησή του, αλλά ο περιορισμός του και εκφράστηκαν διάφορες εισηγήσεις όπως, μείωση του ωραρίου του «All Inclusive», ο υποχρεωτικός περιορισμός του σε πέντε μέρες την εβδομάδα.  
 
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής, η οποία τον ερχόμενο Νοέμβριο θα πραγματοποιήσει συνέδριο, στο οποίο θα παρουσιαστούν στους εμπλεκόμενους φορείς οι εισηγήσεις  και τα περιοριστικά μέτρα που πρέπει να παρθούν για την «All Inclusive» μέθοδο, ώστε να μην κινδυνεύει η οικονομική και κοινωνική διάσταση του τουρισμού  της Αγίας Νάπας και της ευρύτερης περιοχής της Ελεύθερης Αμμοχώστου.
 
Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, του τοπικού Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ), του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ), των Τουριστικών Πρακτόρων, του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής (ΣΙΚΑΝ) και προσωπικότητες  από το χώρο της τουριστικής βιομηχανίας.
 
Στην αρχική τοποθέτησή του ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι τα τελευταία δύο χρόνια αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Αγία Νάπα αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο και η κίνηση σε μπυραρίες και εστιατόρια έχει μειωθεί περίπου στο 40% κάτι το οποίο όπως είπε, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, γι’ αυτό καλούνται να συμβάλουν όλοι για να βρουν λύσεις.
 
 
 

Δειτε Επισης

To Kυπριακό Κέντρο Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών στην Κύπρο
Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο
Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Η PwC Κύπρου τίμησε τους εκπαιδευομένους της που ξεχώρισαν στις εξετάσεις ACA
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Πώς μια παλιά αποθήκη χαρουπιών μετατράπηκε σε κόμβο πολιτισμού στην καλλιτεχνική σκηνή της Λεμεσού