70χιλ. περισσότεροι τουρίστες τον χειμώνα

Κινήσεις που ευελπιστούν πως θα καλύψουν τις απώλειες που άφησε στον τουρισμό το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου, κάνουν οι αρμόδιοι φορείς.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Λακκοτρύπη, σχετικές ενέργειες που έγιναν αναμένεται να προσελκύσουν κατά την χειμερινή περίοδο 70χιλ. τουρίστες περισσότερους από πέρσι. «Στο πλαίσιο των ενεργειών μας για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και της προώθησης της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού για 12 μήνες τον χρόνο, δραστηριοποιηθήκαμε ενεργά στην προσέλκυση τουριστών κατά τους χειμερινούς μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η προσπάθεια της Κυβέρνησης και της Hermes Airports, πρόσθεσε, που ξεκίνησε στη Βουδαπέστη τον Μάιο του 2013, απέδωσε ήδη καρπούς. «Για τον χειμώνα του 2013 έχουν ήδη ετοιμάσει πτητικό πρόγραμμα η Ryanair, η Wizz Air, η Norwegian, η EasyJet και η British Airways».

Οι πιο πάνω αερογραμμές, προγραμματίζουν πτήσεις από 8 χώρες και 17 προορισμούς κατά τη χειμερινή περίοδο. Οι πλείστες των διαδρομών είναι καινούριες και προέρχονται από χώρες όπως η Γερμανία, η Σουηδία, η Νορβηγία, το Βέλγιο, η Λιθουνία, η Πολωνία, η Ιταλία κ.ά.

Βασιζόμενος στα στοιχεία και τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί, θεωρώ ότι έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για την προσέλκυση τουριστών κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο, κατέληξε ο υπουργός.
 

Δειτε Επισης

Πλοία-γίγαντες με πράσινη ενέργεια...Η νέα πορεία της ναυτιλίας
Χρηματιστήρια: Πώς οι συγχωνεύσεις και εξαγορές άλλαξαν τον χάρτη την τελευταία εικοσιπενταετία
Στο Λονδίνο για...προεκλογική η Χατζημανώλη-Προωθεί την υποψηφιότητα της Κύπρου για μέλος του Συμβουλίου του ΔΝΟ
Όταν ο ρόλος συναντά την προσωπικότητα
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Taste Cyprus 2025 by Mare Resorts: Η γευστική εμπειρία του καλοκαιριού συνεχίζεται-Δείτε πού και πότε
ΟΕΒ: Δυσανάλογο μέτρο με απρόβλεπτες συνέπειες για την αλυσίδα εφοδιασμού η απεργία μεταφορέων Α’
Εναρκτήρια εκδήλωση του Ερευνητικού Κέντρου Μνημοσύνη από την έδρα UNESCO του ΤΕΠΑΚ
Όλες οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τον έλεγχο των άμεσων ξένων επενδύσεων-«Σταθερό θεσμικό περιβάλλον»