Powered by

Σόιμπλε: Δεν βλέπει νέο κούρεμα ελληνικών ομολόγων

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε την πιθανότητα ότι όσοι έχουν στην κατοχή τους ελληνικό χρέος μπορεί να αναγκαστούν να επωμισθούν επιπρόσθετες απώλειες, λέγοντας ότι οι κίνδυνοι που υπάρχουν σε σχέση με το πρόγραμμα αναπροσαρμογής της χώρας είναι διαχειρίσιμοι.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, μιλώντας κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου για τον προϋπολογισμό της Γερμανίας για το 2014, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι οι φημολογίες για ένα περαιτέρω ‘κούρεμα’ στο ελληνικό χρέος βασίζονται σε μια παρεξήγηση των προθέσεων των κέντρων λήψεως αποφάσεων.

«Έχουμε πει ότι δεν θα ξαναγίνει τέτοιο κούρεμα», είπε ο κ. Σόιμπλε, αναφερόμενος στην απόφαση του 2011 να επιβληθούν ζημιές στους ιδιώτες που κατείχαν ελληνικά ομόλογα.

Δειτε Επισης

Στις αγορές για άντληση €250 εκατ. το ελληνικό δημόσιο με δεκαετές ομόλογο
Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο-«Άλμα» 54,5% στο αέριο, «βουτιά» 23,3% στο λάδι
Στα €5,26 δις το εμπορικό έλλειμμα το πρώτο δίμηνο στην Ελλάδα-Μειώθηκε κατά 5,6%
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης Ε.Ε. απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Πόσο θα επηρεάσουν την Ελλάδα οι δασμοί του Τραμπ-Οι επιπτώσεις στις εξαγωγές, ποιοι κλάδοι επηρεάζονται
Οι ελληνικοί προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση απευθείας ξενοδοχειακών προκρατήσεων το 2025
Στο 8,6% υποχώρησε η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο
«Επί ποδός» οι μεγάλοι της πληροφορικής στην Ελλάδα για νέα deals–Οι εξαγορές των μικρών
Συμφωνία πέντε αστέρων Invel-Prodea-Accor με…άρωμα Ιταλίας
Στα 880 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός στην Ελλάδα-Από πότε ισχύει η αύξηση