powered by

FIABCI: Ικανοποίηση για χαλαρώσεις σε σχέση με ακίνητα

Θετική εξέλιξη η οποία μπορεί να δώσει ώθηση στην αγορά, χαρακτηρίζει η FIABCI Κύπρου τον απεγκλωβισμό καταθέσεων για αγορά ακινήτων.

Σε ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της FIABCI Λάκης Τοφαρίδης αναφέρει ότι η απόφαση αυτή δημιουργεί προϋποθέσεις ανάκαμψης της αγοράς ακινήτων και αύξησης των εσόδων του κράτους.

Σύμφωνα με τον κ. Τοφαρίδη, οι καταθέτες που πιθανόν να αισθάνονται ανασφαλείς να διατηρούν μεγάλα ποσά στις τράπεζες –τα οποία ενδεχομένως να αποταμίευαν με σκοπό την αγορά ακινήτου– τώρα έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν και από την άλλη αφού κάποιες επιχειρήσεις ακινήτων είναι από τους μεγάλους χρεώστες των τραπεζών, με τη ρύθμιση αυτή έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν το δανεισμό τους, διευκολύνοντας και τις τράπεζες στην προσπάθεια που καταβάλλουν για βελτίωση των χαρτοφυλακίων τους.

«Η χαλάρωση αυτή έχει και ευρύτερα οφέλη, αφού το κράτος από κάθε πώληση θα εισπράττει φορολογίες (ΦΠΑ, μεταβιβαστικά κ.λπ.), ενώ οι επιχειρήσεις, με την πώληση του αποθέματος ακινήτων που διαθέτουν, θα βάλουν μπροστά νέα έργα προσφέροντας ξανά θέσεις εργασίας», συνέχισε.

Ο κ. Τοφαρίδης αναφέρει ακόμη ότι το μέτρο αυτό, μπορεί να αποδώσει ακόμη περισσότερο "εάν επεκταθεί ούτως ώστε να καλύπτει και πράξεις μεταξύ διαφορετικών χρηματοπιστωτικών οργανισμών όχι μόνο εντός του ιδίου".

Δειτε Επισης

Προχωρούν οι εργασίες για τα υψηλής τεχνολογίας νέα κεντρικά γραφεία της MSC στη Λεμεσό (photos)
Επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των ακινήτων σε Κύπρο και Ελλάδα η Consulco-Τα στοχευμένα έργα
Η BidX1 λανσάρει 70 ακίνητα στη δημοπρασία της ερχόμενης εβδομάδας
Ένα σύγχρονο πολυλειτουργικό πάρκο στην καρδιά της Λευκωσίας... Εγκαινιάστηκε η ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ(pics&vid)
Όμιλος Λεπτός: Οι εξαιρετικές επιδόσεις της αγοράς ακινήτων και η Κύπρος ως ασφαλές λιμάνι εν μέσω αβεβαιότητας
Σχέδιο νόμου ενώπιον του ΥΠΕΣ για θέσπιση του επαγγέλματος του επιχειρηματία ανάπτυξης γης
Μοναδικές ευκαιρίες για κατοικίες και διαμερίσματα σε Λάρνακα, Πάφο και Αμμόχωστο από την Altamira Real Estate
Οικιστικά ακίνητα προς πώληση από την AstroBank
Βραβείο Europa Nostra στην Παλιά Δημοτική Αγορά Λευκωσίας-Κάλεσμα προς το κοινό να ψηφίσει την Αγορά στα Βραβεία Κοινού
Silicon Park: Ζήσε και εργάσου σε ένα περιβάλλον που εξελίσσεται μαζί σου