Powered by

Ντάισελμπλουμ και Ρεν μιλούν για την Ελλάδα

Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη και ελπίζομε ότι οι πολιτικοί ηγέτες θα αναλάβουν τις ευθύνες τους, δήλωσεστο Λουξεμβούργο ο Πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντέισειλμπλουμ, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στη χώρα.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, η τρόικα και ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσαν τους υπουργούς για την πορεία της αξιολόγησης, είπε ο κ. Ντέισελμπλουμ, ο οποίος χαιρέτισε την πρόοδο που επιτεύχθηκε, προσθέτοντας ότι έχει επίγνωση ων δυσκολιών της Ελλάδας, αλλά είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Προέτρεψε παράλληλα την ελληνική κυβέρνηση να εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας εντός του Ιουλίου να λάβει η Ελλάδα την επόμενη δόση (8,1 δισ. ευρώ).

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος Όλι Ρεν ανέφερε ότι η αποστολή της τρόικας σημείωσε μεγάλη πρόοδο και θα επιστρέψει στο τέλος του μήνα στην Αθήνα για ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Είναι πολύ σημαντικό, συνέχισε, η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις πριν από την αξιολόγηση, ώστε να γίνει και η επόμενη εκταμίευση πριν τις θερινές διακοπές.

Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις, είπε ότι η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο επέτρεψε την επαναφορά του προγράμματος σε τροχιά. «Ελπίζω ότι η σταθερότητα θα παραμείνει και κάνω έκκληση στα πολιτικά κόμματα να επιδείξουν υπεύθυνη στάση για το καλό της Ελλάδας, των Ελλήνων  και της Ευρώπης», κατέληξε.

Δειτε Επισης

ΔΝΤ: Η Ελλάδα θα πετυχαίνει πρωτογενή πλεονάσματα 2,1% του ΑΕΠ έως το 2029
Scope: Οι θετικές προοπτικές της Ελλάδας στηρίζονται από τη μείωση του χρέους
Από τις φθηνότερες χώρες της Ευρώπης στο ψωμί η Ελλάδα-Ο αριθμός των επιχειρήσεων στον κλάδο
Πού βάζει τον πήχη για τις ελληνικές τράπεζες η Goldman Sachs-Πώς επηρεάζουν τα επιτόκια
XA: Ένας επώδυνος χρηματιστηριακός κύκλος 13 και πλέον ετών φαίνεται να ολοκληρώνεται
S&P: Επιβεβαίωσε για την Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα BBB- με θετική προοπτική
Ξεπέρασαν τα 45 δις ευρώ τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας
Fitch Ratings: Πώς η Ελλάδα μειώνει κατά 50 μονάδες το χρέος της
Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Εφικτοί οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα
Τα τρία «κλειδιά» για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας-Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα έως το 2028