Powered by

Οι G8 οργανώνονται κατά της φοροδιαφυγής

Οι ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ (G8) δεσμεύτηκαν να τεθεί σε εφαρμογή η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών "για να καταπολεμηθεί η μάστιγα της φοροδιαφυγής" σε μια "δήλωση του Λοχ Ερν, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής που πραγματοποιούν στη Βόρεια Ιρλανδία.

"Οι φορολογικές Αρχές σε όλον τον κόσμο θα πρέπει να ανταλλάσσουν αυτομάτως πληροφορίες για την καταπολέμηση της μάστιγας της φοροδιαφυγής", επισημαίνουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στη δήλωση αυτή που εξέδωσαν λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συνόδου τους.

Η δήλωση είναι ξεχωριστή από το τελικό ανακοινωθέν, το οποίο θα αναφέρει λεπτομερώς τις δεσμεύσεις των χωρών.

"Οι εταιρείες οφείλουν να γνωρίζουν ποιος είναι πραγματικά ο κάτοχός τους και οι φορολογικές Αρχές και οι Αρχές που είναι αρμόδιες για να επιβάλουν το σεβασμό του νόμου οφείλουν να είναι σε θέση να εξασφαλίζουν αυτές τις πληροφορίες εύκολα", επισημαίνουν επίσης οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της G8. Αυτό στρέφεται κατά των εταιρειών-βιτρινών και άλλων κοινοπραξιών που επιτρέπουν να αποκρύπτουν οι πραγματικοί δικαιούχοι τοποθετήσεις σε υπεράκτιες.

Σύμφωνα με την G8, "τα κράτη οφείλουν να τροποποιήσουν τους κανονισμούς τους που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να μεταφέρουν τα κέρδη τους από τη μία χώρα στην άλλη για να γλιτώσουν από τη φορολογία και οι πολυεθνικές οφείλουν να ενημερώνουν τις φορολογικές Αρχές ποιους φόρους πληρώνουν και πού". Το μέτρο αυτό για διαφάνεια αναμένεται να βρει εφαρμογή ιδιαίτερα στον τομέα της μεταλλευτικής βιομηχανίας. Οι επιχειρήσεις "θα πρέπει να δημοσιοποιήσουν τα ποσά που καταβάλλουν στην κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις οφείλουν να δημοσιοποιήσουν τα εισοδήματά τους που προέρχονται από τις εταιρείες αυτές", καταλήγουν οι ηγέτες της G8.

Δειτε Επισης

Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο