Powered by

Τονίζουν την ανάγκη για οικονομικές μεταρρυθμίσεις οι G8

Σε ανακοίνωσή τους, η οποία θα αποτελέσει μέρος της τελικού ανακοινωθέντος της συνόδου κορυφής της G8 που γίνεται στην Βόρεια Ιρλανδία, οι ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ επισημαίνουν ότι υπάρχει μια αποκλιμάκωση της κρίσης του ευρώ, αλλά η ευρωζώνη παραμένει σε ύφεση, και υπογράμμισαν την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις.Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συζητήσουν τα ευρωπαϊκά σχέδια για την τραπεζική ένωση την Πέμπτη ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ (G8) υπογράμμισαν επίσης στην ανακοίνωσή τους ότι οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές παραμένουν ασθενείς, μολονότι οι πτωτικοί κίνδυνοι έχουν μειωθεί χάρη εν μέρει στην πολιτική δράση που ανέλαβαν οι ΗΠΑ, η ευρωζώνη και η Ιαπωνία. «Η ανάκαμψη των ΗΠΑ συνεχίζεται και το έλλειμμα μειώνεται γρήγορα στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης ανάγκης για περαιτέρω πρόοδο προς μια εξισορροπημένη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική βιωσιμότητα και επικεντρωμένες επενδύσεις για την προώθηση της ανάπτυξης», αναφέρουν.

Ακόμα, πρόσθεσαν ότι η δημοσιονομική πολιτική θα πρέπει να επιτρέπει μια βραχυπρόθεσμη ευελιξία για να προσαρμόζεται στις διάφορες οικονομικές συνθήκες. Σημείωσαν επίσης ότι η Ιαπωνία χρειάζεται να αντιμετωπίσει την πρόκληση του καθορισμού ενός αξιόπιστου μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού σχεδίου. «Η ανάπτυξη της Ιαπωνίας θα υποστηριχθεί από το βραχυπρόθεσμο πακέτο της δημοσιονομικών μέτρων για την τόνωση της οικονομίας, τη θαρραλέα νομισματική πολιτική και την πρόσφατα ανακοινωθείσα στρατηγική για την προώθηση των ιδιωτικών επενδύσεων. Ωστόσο θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει την πρόκληση που έχει ο καθορισμός ενός αξιόπιστου μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού σχεδίου», προσθέτουν.

Στο μεταξύ, περίπου 1.000 ακτιβιστές πραγματοποίησαν τη Δευτέρα πορεία προς την τοποθεσία στην οποία διεξαγόταν η σύνοδος κορυφής της G8 στη Βόρεια Ιρλανδία, αξιώνοντας από τους παγκόσμιους ηγέτες να δοθεί τέλος στην πείνα στον κόσμο, να προωθηθούν τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και να απαγορευτεί η εξόρυξη φυσικού αερίου με την διαδικασία της λεγόμενης υδραυλικής ρωγμάτωσης. Περιβαλλοντολόγοι, σοσιαλιστές και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συγκεντρώθηκαν στη μικρή πόλη του Ένισκιλεν προτού ξεκινήσουν την πορεία τους προς το κέντρο του γκολφ, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων, το οποίο φιλοξενεί την σύνοδο κορυφής.

Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί κατά τη διάρκεια της G8, σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ασφάλειας που έχει δει ποτέ η Βόρεια Ιρλανδία.

 

Δειτε Επισης

Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο