Epiphaniou Energy: Πρώτο κέντρο εξοικονόμησης ενέργειας

Το πρώτο Κέντρο Εξοικονόμησης Ενέργειας εγκαινίασε την Τετάρτη 5 Ιουνίου, το συγκρότημα εταιρειών Επιφανίου.
 
Τα εγκαίνια τέλεσε ο δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και βρίσκεται στην οδό Μάρκου Δράκου στην Παλλουριώτισσα. Το Κέντρο συγκεντρώνει κάτω από την ίδια στέγη προτάσεις και λύσεις τόσο για νέα όσο και για υφιστάμενα κτίρια, που προσδοκούν να καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια από ότι μέχρι σήμερα. Το Κέντρο αυτό και η προσπάθεια του οργανισμού Επιφανίου, μπαίνουν κάτω από το γενικό όνομα Epiphaniou Energy, που δηλώνει το νέο προσανατολισμό του οργανισμού και τη δέσμευση του για την πορεία προς τα κτίρια μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας. Η πορεία αυτή καθορίζεται και από τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες και νομοθεσίες, που απαιτούν ότι μέχρι το 2020 τα νέα κτίρια και στη χώρα μας θα πρέπει να είναι ενεργειακά αυτόνομα.
 
Η εταιρεία Φάνος Επιφανίου και οι συνδεδεμένες εταιρείες Hydrotherm και Cylift εδώ και πολλά χρόνια εμπορεύονται πρωτοποριακά υλικά για ενεργειακά αποδοτικά κτίρια. Η μακρόχρονη συνεργασία με προμηθευτές που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας του θέματος, όπως η Daikin και η Mitsubishi, βοήθησαν να κτιστεί εσωτερικά μια τεχνογνωσία και εξειδίκευση, την οποία οι εταιρείες του ομίλου είναι έτοιμες να μοιραστούν με το κοινό της Κύπρου.
Στο πλαίσιο των προσπαθειών του οργανισμού για ενημέρωση του κόσμου της Κύπρου που ασχολείται με τις οικοδομές και τις κατασκευές, αλλά και του ευρύτερου κοινού, η Epiphaniou Energy έχει ετοιμάσει ενημερωτικό υλικό με χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για τους τομείς της θερμομόνωσης, του κλιματισμού, της θέρμανσης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των ανελκυστήρων, των κουφωμάτων αλουμινίου, καθώς και γενικότερες πληροφορίες για θέματα ενέργειας και εξοικονόμησης.  
 
Στην εκδήλωση των εγκαινίων, η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδιο επιχορήγησης μελέτης ενεργειακής απόδοσης από ανεξάρτητους συμβούλους, για να ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες κατοικιών να εξετάσουν τα κτίρια τους και πιθανούς τρόπους που μπορούν να τα βελτιώσουν για να γίνουν πιο ενεργειακά αποδοτικά.
 

Δειτε Επισης

To Kυπριακό Κέντρο Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών στην Κύπρο
Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο
Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Η PwC Κύπρου τίμησε τους εκπαιδευομένους της που ξεχώρισαν στις εξετάσεις ACA
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Πώς μια παλιά αποθήκη χαρουπιών μετατράπηκε σε κόμβο πολιτισμού στην καλλιτεχνική σκηνή της Λεμεσού