Powered by

Telefonica: Καμία πρόταση από AT&T

Η Telefonica SA δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει λάβει καμία προσέγγιση εξαγοράς από την αμερικανική τηλεπικοινωνιακή AT&T, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η ισπανική κυβέρνηση είχε μπλοκάρει μια «φιλική» πρόταση εξαγοράς από την AT&T ύψους 70 δισ. ευρώ και 52 δισ. ευρώ σε χρέος.

«Δεν υπήρξε καμία προσέγγιση ούτε καμία εκδήλωση ενδιαφέροντος, είτε γραπτώς είτε προφορικώς», ανέφερε εκπρόσωπος της Telefonica. Επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση, η El Mundo, μία από τις εφημερίδες με τις υψηλότερες πωλήσεις στην Ισπανία, δήλωσε ότι ένας αξιωματούχος της AT&T είχε ενημερώσει την ισπανική κυβέρνηση για τις προθέσεις της αμερικανικής εταιρείας. Η κυβέρνηση, η οποία θεωρεί την Telefonica ως μια στρατηγική εταιρεία για την οικονομία της χώρας, έβαλε φρένο στη συμφωνία την προηγούμενη εβδομάδα.

Μετά από την άρνηση της κυβέρνησης, η AT&T αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχέδιο εξαγοράς της Telefonica, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Telefonica, πρώην κρατική μονοπωλιακή στις τηλεπικοινωνίες, που ελεγχόταν από το δημόσιο μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’90, έχει ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο μονάδων στην κεντρική Ευρώπη και στο Ηνωμένο Βασίλειο., και είναι μία από τους δύο κορυφαίους παρόχους στη Λατινική Αμερική, όπου «παλεύει» για την κυριαρχία με την μεξικάνικη America Movil SAB.

Η Telefonica δυσκολεύεται με ένα βαρύ φορτίο χρέους τα τελευταία χρόνια και έφθασε να είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία της Ισπανίας (με βάση την χρηματιστηριακή αξία), πίσω από την Inditex και την Banco Santander.


Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο