Powered by

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια που «εξολόθρευσε» το έλλειμμα

Πως κατάφερε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Jerry Brown να βάλει τάξη στην «Ελλάδα των ΗΠΑ»; Να μειώσει τις δαπάνες και να αυξήσει τους φόρους στους πλουσίους; Τρομοκρατώντας τον κόσμο, είναι η απάντηση.

Όταν ο κ. Brown ανέλαβε τα ηνία της Καλιφόρνια πριν από δύο χρόνια το έλλειμμα ήταν στα $27 δις, η πολιτεία είχε την χειρότερη αξιολόγηση από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ από τους S& P’s και θεωρείται από την Wall St ως η πολιτεία με την χειρότερη διαχείριση. Στο τέλος του 2013 αναμένεται ότι θα έχει πλεόνασμα $850 εκ. η ανεργία από το 12,4% υποχώρησε στο 9,4% και οι  S& P’s έχουν αναθεωρήσει θετικά τις προοπτικές της πολιτείας.

Πως τα κατάφερε; Μεταξύ άλλων με την επανένταξη των φυλακισμένων στο κοινωνικό σύνολο, γλιτώνοντας $1,5 δις, με την αύξηση στην φορολογία για τους πλούσιους, αφού απείλησε τους πολίτες ότι αν δεν γινόταν αυτό θα κοβόντουσαν συντάξεις, επιδόματα για τυφλούς και ανάπηρους και πολλά άλλα. Για να γίνουν όμως όλα αυτά όμως λέει ο ίδιος έπρεπε πρώτα εκείνος να δώσει το παράδειγμα, εξού και προέβη σε σημαντικές περικοπές στο ίδιο το κυβερνείο. «Οι ριζικές αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν με το ‘Εγώ θέλω’, οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι ώρα να γίνουν», εξηγεί.
 

Πηγή: Bloomberg businessweek

Δειτε Επισης

Βουτιά στην ιαπωνικές εξαγωγές-Κατακόρυφη πτώση στις αποστολές προς ΗΠΑ
ΗΠΑ: Μειωμένη ζήτηση και δασμοί επιβραδύνουν τη βιομηχανική παραγωγή
Η δύσκολη εξίσωση της Fed και το μεγάλο δίλημμα Πάουελ για τα επιτόκια στις ΗΠΑ
Φον ντερ Λάιεν: Περίπλοκες οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ-Στόχος η επίτευξης συμφωνίας έως τις 9 Ιουλίου
Νέες κυρώσεις στον σκιώδη στόλο της Ρωσίας από το Ηνωμένο Βασίλειο...Aπαγορεύσεις σε ακόμη 20 πλοία
Επενδύσεις €76 δις από χώρες Ε.Ε. για υποδομές περιβαλλοντικής προστασίας το 2024-Τι αφορούσαν
Handelsblatt: Η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να δεχτεί ενιαίο δασμό 10% από τις ΗΠΑ υπό όρους
Γερμανία: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2025-Τι προβλέπουν οι οικονομολόγοι
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Περιορισμένος ο κίνδυνος απόκλισης από τον στόχο για τον πληθωρισμό
Oxford Economics: Οι δασμοί δεν θα περιορίσουν τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ευρώπη