ΗΠΑ, Γαλλία και Ισραήλ τοποθετούνται για την Αν. Μεσόγειο

Ποιο ρόλο θα διαδραματίσει η Ανατολική Μεσόγειος στο ευρύτερο Ευρω-Ασιατικό ενεργειακό τοπίο; Μπορεί να γίνει η περιοχή που θα προμηθεύει τις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας με φυσικό αέριο και πετρέλαιο και διασφαλίζοντας παράλληλα την αυτάρκεια της σε βάθος χρόνου; Πως αλλάζουν οι ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο; Είμαστε προ της δημιουργίας νέας τάξης πραγμάτων με νέους πρωταγωνιστές σε καινούργιο σκηνικό; Ερωτήματα σίγουρα κρίσιμα, των οποίων οι απαντήσεις θα δοθούν σε βάθος χρόνου. Αυτό όμως που αναμφισβήτητα προέχει, αυτή τη στιγμή, είναι η θέση και η πολιτική σημαντικών κρατών με συμφέροντα στην περιοχή, η επιρροή των οποίων θα παίξει τον σημαντικότερο ίσως ρόλο στην ανάδειξη της Ανατολικής Μεσογείου σαν σημαντικός ενεργειακός προμηθευτής.

Τόσο το Ισραήλ, όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και η Γαλλία έχουν εξασφαλίσει ουσιαστικό ρόλο και προοπτικές μακροχρόνιας παρουσίας στην περιοχή μέσω της δραστηριοποίησης εταιρειών τους στον τομέα της ενέργειας. Για αυτό το λόγο το 2nd Cyprus Natural Gas Conference – www.cyprusgasconference.com – το οποίο διοργανώνεται από την ΙΜΗ το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία, θα φιλοξενήσει τρεις εξέχουσες προσωπικότητες από τις τρεις αυτές χώρες σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα The Eastern Mediterranean in the broader Eurasian landscape – How do important states with particular share and interests in the world energy sector view the potential? Συγκεκριμένα στη συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο Dr. George Pamboridis, Managing Partner, Pamboridis LLC, Cyprus, θα λάβουν μέρος οι:
•    John M. Koenig, Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary of the United States of America to the Republic of Cyprus
•    Jean-Luc Florent, Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary of France to the Republic of Cyprus
•    Michael Lotem, Special Envoy for Energy, Economic Division, Ministry of Foreign Affairs, State of Israel

Είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχοι των τριών αυτών χωρών θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν ανοικτά την πολιτική των χωρών τους και θα δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες του συνεδρίου να τους θέσουν ερωτήματα.

To συνέδριο οργανώνεται από την ΙΜΗ με ασημένιο χορηγό την J&P. Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα περιοδικά INBusiness και Gold, το inbusinessnews.com, Middle East Economic Survey (MEES), European Gas Hub, Energyworld, Interfax Natural Gas Daily, EurOil (Europe Oil and Gas Monitor), Ogilvie Publications, ERPIC, Energypress και CyprusGasNews.
Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και κόστος συμμετοχής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου στο www.cyprusgasconference ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, e-mail: events@imh.com.cy


 

Δειτε Επισης

To Kυπριακό Κέντρο Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών στην Κύπρο
Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο
Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Η PwC Κύπρου τίμησε τους εκπαιδευομένους της που ξεχώρισαν στις εξετάσεις ACA
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Πώς μια παλιά αποθήκη χαρουπιών μετατράπηκε σε κόμβο πολιτισμού στην καλλιτεχνική σκηνή της Λεμεσού