Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Γ.Γ. ΠΟΤ: Πρόκληση για την Κύπρο να αξιοποιήσει όσα έχει

Την πίστη του στην Κύπρο εκφράζει ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ Taleb Rifai, σημειώνοντας παράλληλα τη σημασία του να υπάρξει η απαραίτητη πολιτική βούληση και ο τουρισμός να τεθεί ως εθνική προτεραιότητα.

Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ ο κ. Rifai, ο οποίος επισκέφθηκε την Κύπρο πρόσφατα, αναφέρεται στις δυνατότητες και τις προκλήσεις του τουρισμού στην Κύπρο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κύπρος έχει ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, καλή γεωγραφική θέση και ένα ισχυρό συνδυασμό φυσικών ομορφιών, ιστορίας και πολιτισμού. Η πρόκληση, προσθέτει, είναι να μπορέσει να αξιοποιήσει όλους αυτούς τους παράγοντες στο μέγιστο. 

Αυτό που χρειάζεται, σημειώνει, είναι πολιτική θέληση, διαφοροποίηση του προϊόντος, προσβασιμότητα και συνδεσιμότητα.

Κληθείς να συμβουλεύσει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες πώς να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο σημερινό περιβάλλον, τους υποδεικνύει ότι η μείωση των τιμών είναι ο εύκολος δρόμος που οδηγεί την ίδια ώρα σε μείωση των κερδών. Ο πιο δύσκολος δρόμος, λέει, είναι η προσφορά ενός πιο ελκυστικού πακέτου που θα κάνει την εμπειρία του επισκέπτη ξεχωριστή, αξέχαστη και θα δικαιολογεί την τιμή του.

Παράλληλα, εκφράζει τη θέση ότι είναι καιρός να προχωρήσουμε πιο πέρα από το μοντέλο «θάλασσα και ήλιος» και να υπάρξει εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος που προσφέρεται, ξεπερνώντας έτσι και το πρόβλημα του εποχικού τουρισμού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, είναι έτοιμος να προσφέρει τεχνική βοήθεια εν είδη εμπειρογνωμοσύνης, μελετών και στοιχείων αλλά κυρίως σε πολιτικό επίπεδο, λειτουργώντας ως ο φορέας προς τη διεθνή σκηνή ενός σωστού μηνύματος για την Κύπρο, αναφέρει. Πιστεύουμε στην Κύπρο, τονίζει, πιστεύουμε ότι ο τουρισμός μπορεί και θα καταστεί μέρος του μέλλοντος αυτής της χώρας.

Απαντώντας σε ερώτηση για την περιφερειακή συνεργασία στον τουρισμό μιλάει για διακοπές πολλών προορισμών δίνοντας το παράδειγμα ενός επισκέπτη από την Κίνα που μπορεί να επισκεφθεί κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού Κύπρο, Αίγυπτο και Ιορδανία.

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι