Αναστασιάδης: Να επισπευτεί η έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας

Την επίσπευση του χρόνου έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας για τα ακίνητα ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε συνάντησή που είχε την  Πέμπτη 30 Μαΐου, στο Προεδρικό Μέγαρο, με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ).
 
Συζητήθηκαν επίσης, οι τίτλοι ιδιοκτησίας, η ανεργία, η ενέργεια, τα φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη και οι συντελεστής δόμησης. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΕΤΕΚ ήταν ο πρόεδρός του Στέλιος Αχνιώτης και στη συνάντηση, τέθηκαν και θέματα που αφορούν στη συγκράτηση της ανεργίας και την επανεκκίνηση της οικονομίας του τόπου. Ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε εισηγήσεις από το Επιμελητήριο για το θέμα της έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας, ώστε να αξιοποιηθεί ο ιδιωτικός τομέας στην προσπάθεια οι τίτλοι να είναι εκδομένοι με την ολοκλήρωση των έργων. 
 
Ένα άλλο θέμα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να βοηθήσει είναι η εργοδότηση των ανέργων μηχανικών. Μάλιστα, έδωσε άμεσα οδηγίες στο Υπουργείο Εργασίας όπως στο Σχέδιο για Απασχόληση των Ανέργων, που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, συμπεριληφθεί και πρόνοια που να ικανοποιεί την απαίτηση της πρακτικής άσκησης για τους αποφοίτους σε κλάδους της μηχανικής επιστήμης (Αρχιτέκτονες και Πολιτικούς Μηχανικούς) για σκοπούς έκδοσης άδειας άσκησης επαγγέλματος από το Επιμελητήριο. Ανέλυσε, επίσης, στην αντιπροσωπεία του ΕΤΕΚ, τις προοπτικές των ξένων επενδύσεων που προωθούνται κυρίως στην επαρχία Πάφου. 
 
Επιπλέον, το Επιμελητήριο εισηγήθηκε τη σύσταση Συμβουλίου Ενεργειακής Στρατηγικής και ζήτησε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη υλοποίηση των εξαγγελιών του για την ανάπτυξη, κάτι που θα συνεισφέρει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κυπριακού λαού προς το κράτος και τους θεσμούς.
 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett